Mesjogge bezitsdrang
Titel
Mesjogge bezitsdrang
Subtitel
Brieven van twee boekenverzamelaars
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789464562361
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
280
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 1.9 cm
Categorie
Cultuur
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Dik van der Meulen, Alexander Reeuwijk

Mesjogge bezitsdrang

Brieven van twee boekenverzamelaars

De een koopt op veilingen, de ander op boekenmarkten, in obscure zaakjes en kringloopwinkels. De een heeft een overzichtelijke collectie antieke boeken, bescheiden maar perfect, met smetteloze achttiende- en negentiende-eeuwse banden, compleet met platen en uitslaande landkaarten. De ander heeft een enorme verzameling uit vooral de negentiende eeuw: op het eerste gezicht indrukwekkend maar bij nadere beschouwing gehavend, met verschoten of zelfs ontbrekende ruggen. Toch is hun drijfveer dezelfde. ‘Mesjogge bezitsdrang’, zoals een beroemde Amsterdamse antiquaar het treffend noemde: ze willen hun kasten met oude boeken vullen, waarbij elke nieuwe aanwinst de honger naar meer alleen maar groter maakt.
Auteurs

Dik van der Meulen

Dik van der Meulen schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij de ako Literatuurprijs en voor zijn boek over koning Willem iii de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn Kinderen van de nacht, over wolven en mensen werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs.

Alexander Reeuwijk

Alexander Reeuwijk is reiziger; hij schrijft over zijn reizen en over de natuur. Voor de Asian Library in Leiden maakte hij het internationaal bekroonde boek Voyage of Discovery. Hij bespreekt regelmatig natuurboeken bij Vroege Vogels Radio. Zijn boek over India, oog in oog met de goden, is inmiddels gepubliceerd.