Modelverhalen
Titel
Modelverhalen
Subtitel
Reflecties op Aziatische roots
Redacteur
Liang de Beer
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464563450
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
200
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm

Recensies

‘Eindelijk! Van een galerijflat in Amsterdam- Noord tot aan de straten van Seoul. PSV-fanaten, laatbloeiende schrijvers, streetdance liefhebbers en nog zoveel meer. Deze bundel maakt plaats voor ons allemaal.’
– Sun Li, schrijver van diverse toneelstukken en boeken, waaronder De zoetzure smaak van dromen

Liang de Beer (red.)

Modelverhalen

Reflecties op Aziatische roots

In Modelverhalen vertellen Nederlandstalige schrijvers met Aziatische roots hun verhaal. Europa en Azië zijn al eeuwen verbonden en de aanwezigheid van mensen met Aziatische roots in Nederland en in België is inmiddels vanzelfsprekend. Maar te vaak worden zij gezien door de bril van de ‘modelminderheid’. De creatieve representatie van Westers- Aziatische stemmen blijft ook achter. Het is daarom tijd om zelf de pen op te pakken.

In Modelverhalen maken we kennis met 30 krachtige stemmen die in essays, verhalen en gedichten vertellen over hoe zij hun verschillende identiteiten beleven. Deze anthologie laat de grote diversiteit aan perspectieven binnen de gemeenschappen zien.

Met een voorwoord door Pete Wu en bijdragen van o.a. Aki Watano, Fumiko Miura, Joost Jungsik Vormeer, Dido Michielsen, Twan Vet & Joey Velberg.
Redacteur

Liang de Beer

Liang de Beer is schrijver van korte verhalen en essays. Ze studeerde koloniale en wetenschapsgeschiedenis in Leiden. Mede vanuit haar persoonlijke achtergrond heeft ze veel belangstelling voor Indische cultuur, de Aziatisch-Nederlandse identiteit en het verrijken van de literaire wereld met nieuwe perspectieven.