Een vaste vrede en oprechte vriendschap?
Titel
Een vaste vrede en oprechte vriendschap?
Subtitel
Vierhonderd jaar Nederlands-Amerikaanse verhalen
Redacteur
Jaap Jacobs
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789464564273
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
232
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Jaap Jacobs (red.)

Een vaste vrede en oprechte vriendschap?

Vierhonderd jaar Nederlands-Amerikaanse verhalen

Vier eeuwen lang zijn mensen uit Nederland per boot of per vliegtuig naar Amerika gegaan, om het land te verkennen, te handelen, te koloniseren, zich te vestigen, zaken te doen, een nieuwe toekomst te vinden of gewoon om als toerist het land te bezoeken. En vier eeuwen lang komen er Amerikanen, met uiteenlopende achtergronden, van inheemse, Afrikaanse of Europese afkomst, naar Nederland. Dit zijn hun verhalen.

De verhalen gaan over ontmoetingen met elkaar, met een andere cultuur, met het onbekende; over vrede en vriendschap, over hoop en verwachting, gevoelens van bewondering en bevrijding. Maar ook over conflicten en onderdrukking, van Native Americans, en over de Nederlandse rol in de Amerikaanse slavernij. Succesverhalen worden afgewisseld met zwarte bladzijden.

Met bijdragen van onder anderen Russell Shorto, Annejet van der Zijl, Mineke Bosch, Bas Blokker, Dik van der Meulen, Jaap Jacobs, Kees Wouters en Jeroen Dewulf.
Redacteur

Jaap Jacobs

Dr. Jaap Jacobs is als Honorary Research Fellow verbonden aan de University of St Andrews. Hij is gespecialiseerd in vroeg-Amerikaanse geschiedenis en de vroegmoderne Nederlandse expansie, in het bijzonder in Noord-Amerika. Eerder publiceerde hij The Colony of New Netherland: A Dutch Settlement in Seventeenth- Century America.