Rost van Tonningen

Meinoud Marinus Rost van Tonningen: politicus, tweede plaatsvervangend leider van de NSB, president van De Nederlandsche Bank, lid van de Tweede Kamer, SS'er en landverrader. Tot aan zijn dood in de Scheveningse gevangenis bleef hij een fanatiek volgeling van het Duitse nationaal-socialisme.  Wat bewoog hem om zich in 1936 aan te sluiten bij de Nationaal Socialistische Beweging? Welk geheim over zijn afkomst droeg Rost van Tonningen met zich mee? Hoe trachtte hij NSB-leider Mussert buiten spel te zetten? Sloeg hij in 1945 de hand aan zichzelf of werd hij vermoord? En waarom kreeg de 'zwarte weduwe' toch een staatspensioen?  Lees alles over Rost van Tonningen in de onthullende biografie van David Barnouw, voormalig medewerker van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Een onmisbaar boek voor iedereen die zich interesseert voor de 'foute' geschiedenis van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Rost van Tonningen • Fout tot het bittere eind • David Barnouw

In oktober 2014 verschijnt bij uitgeversmaatschappij WalburgPers te Zutphen een geheel herziene uitgave van het boek Rost van Tonningen. Fout tot het bittere eind van de hand van David Barnouw. Deze biografie brengt het leven in kaart van een ‘foute’ Nederlander die een belangrijke rol speelde tijdens de Duitse bezettingsperiode en die 69 jaar na zijn dood nog steeds de gemoederen bezig houdt. Een onmisbaar boek voor iedereen die zich interesseert voor de ‘foute’ geschiedenis van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meinoud Marinus Rost van Tonningen: politicus, tweede plaatsvervangend leider van de NSB, president van De Nederlandsche Bank, lid van de Tweede Kamer, SS’er en landverrader. Tot aan zijn dood in de Scheveningse gevangenis bleef hij een fanatiek volgeling van het Duitse nationaal-socialisme.

Wat bewoog hem om zich in 1936 aan te sluiten bij de Nationaal Socialistische Beweging? Welk geheim over zijn afkomst droeg Rost van Tonningen met zich mee? Hoe trachtte hij NSB-leider Mussert buiten spel te zetten? Sloeg hij in 1945 de hand aan zichzelf of werd hij vermoord? En waarom kreeg de ‘zwarte weduwe’ toch een staatspensioen?

Daarnaast worden de naoorlogse avonturen van zijn weduwe gevolgd en haar onvermoeibare pogingen om haar man de plaats te geven in de Nederlandse geschiedenis die hij volgens haar verdient.

Lees alles in de onthullende biografie Rost van Tonningen van David Barnouw, oud-medewerker van het NIOD, Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies.

Over de auteur
David Barnouw (1949) was verbonden aan het NIOD en schreef onder andere over Anne Frank, de Nederlandse Oost Compagnie, de Hongerwinter en oorlogspostzegels.

David Barnouw, Rost van Tonningen. Fout tot het bittere eind, Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, ISBN 978.90.5730.984.7, prijs €19,95 – 176 pagina’s, geïllustreerd

Voor interviews, beeldmateriaal en/of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met
Uitgeversmaatschappij WalburgPers
Winnie Urban, marketing & communicatie,
Postbus 4159, 7200 BD Zutphen
T +31(0)575-590336 F +31(0)575-542289
E publiciteit@walburgpers.nl
I www.walburgpers.nl
t Volg ons via twitter: @walburgpers
F Like ons op facebook!

© 2018 WalburgPers | design by leucq!