Topstukken

Ruim 150 jaar verzamelen heeft het Maritiem Museum Rotterdam een collectie van wereldklasse opgeleverd. Wat in 1851 begon met een presentatie van scheepsmodellen in de Nederlandsche Yachtclub te Rotterdam, is uitgegroeid tot een hoogkwalitatieve en brede collectie van bijna 900.000 objecten. Het Maritiem Museum Rotterdam toont met zijn collectie aan hoeveel invloed de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Zo voldoet het museum nog steeds aan de motivatie van prins Hendrik, de grondlegger van de collectie.  De innige samenwerking met de maritieme sector door de eeuwen heen komt nadrukkelijk tot uitdrukking in de collectie. Topstukken Maritiem Museum Rotterdam bevat hoogtepunten zoals de zeventiende-eeuwse cartografie en schilderkunst maar ook mooie scheepsmodellen die verband houden met de offshore en scheepsbouw en symbool staan voor de innovatieve kracht van de moderne Nederlandse maritieme industrie.  De topstukken in dit boek vertellen het verhaal van de rijke maritieme geschiedenis: van de VOC tot aan rederij Nedlloyd en van de walvisvaart op Spitsbergen tot de olie- en gaswinning op de Noordzee.

Topstukken Maritiem Museum Rotterdam • Matthijs Dicke

Op 1 oktober 2014 verschijnt bij Uitgeverij WalburgPers het boek Topstukken. Maritiem Museum Rotterdam. Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling van het Maritiem Museum Rotterdam toont de meest bijzondere en unieke stukken uit de eeuwenoude museumscollectie. Minister-president Rutte is voornemens de tentoonstelling op woensdag 1 oktober te openen. Dit bijzondere boek verschijnt ook in een Engelstalige editie, Highlights. Maritime Museum Rotterdam.

Ruim 150 jaar verzamelen heeft het Maritiem Museum Rotterdam een collectie van wereldklasse opgeleverd. Wat in 1851 begon met een presentatie van scheepsmodellen in de Nederlandsche Yachtclub te Rotterdam, is uitgegroeid tot een hoogkwalitatieve en brede collectie van bijna 900.000 objecten. Het Maritiem Museum Rotterdam toont met zijn collectie aan hoeveel invloed de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Zo voldoet het museum nog steeds aan de motivatie van prins Hendrik, de grondlegger van de collectie.

De innige samenwerking met de maritieme sector door de eeuwen heen komt nadrukkelijk tot uitdrukking in de collectie. Deze bevat hoogtepunten zoals de zeventiende-eeuwse cartografie en schilderkunst maar ook mooie scheepsmodellen die verband houden met de offshore en scheepsbouw en symbool staan voor de innovatieve kracht van de moderne Nederlandse maritieme industrie. De topstukken in dit boek vertellen het verhaal van de rijke maritieme geschiedenis: van de VOC tot aan rederij Nedlloyd en van de walvisvaart op Spitsbergen tot de olie- en gaswinning op de Noordzee.

Over de auteurs
drs. Matthijs Dicke (1972), Boudewijn Pothoven MA (1984) en drs. Annelies van der Zouwen (1978), zijn verbonden aan historisch onderzoeksbureau Stad en Bedrijf te Rotterdam.

Matthijs Dicke, Boudewijn Pothoven en Annelies van der Zouwen, Topstukken Maritiem Museum Rotterdam, Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, ISBN 978.90.5730.327.2, prijs € 29,95 – 148 pagina’s

 

Voor interviews, beeldmateriaal en/of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met
Uitgeversmaatschappij WalburgPers
Winnie Urban, marketing & communicatie,
Postbus 4159, 7200 BD Zutphen
T +31(0)575-590336 F +31(0)575-542289
E publiciteit@walburgpers.nl
I www.walburgpers.nl
t Volg ons via twitter: @walburgpers
F Like ons op facebook!

© 2018 WalburgPers | design by leucq!