9789057303012f.jpg

Zes jaren in Suriname • August Kappler. Een Duitser in Suriname 1836-1842, door Michaël Ietswaart

 19,95

‘De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! In de winter hadden wij de eentonige duinen van Holland verlaten en nu bevonden wij ons in het land waar het altijd zomer is. Nooit zal ik het moment vergeten waarop ik voor het eerst voet aan wal zette in dit land!’

Zo beschrijft August Kappler (1815 – 1887) zijn eerste kennismaking met Suriname. Kappler was een Duitser die het saaie bestaan van leerling in een specerijenwinkel in Duitsland vaarwel had gezegd op zoek naar een avontuurlijk leven elders. Bijna bij toeval kwam hij als jonge man van negentien jaar terecht bij de koloniale troepen bestemd voor Suriname. Hij verpandde zijn hart aan dit land waar hij in totaal 43 jaar woonde. Met een vaak onderkoelde humor, die men misschien niet direct zou verwachten van een Duitser, beschrijft hij het land en zijn inwoners.

Kappler is de insider bij uitstek die als geen ander open en eerlijk schrijft over Suriname in de 19e eeuw. Zes jaren in Suriname beschrijft zijn eerste periode in militaire dienst in Suriname en geeft prachtige beelden van het leven in Paramaribo, het bestaan op de militaire posten en zijn veelvuldige contacten met de indianen, bosnegers en plantagehouders. Beelden die soms niet zouden misstaan op een schilderij van Jan Steen.

Over de auteur(s)

Michaël Ietswaart (1964) studeerde notarieel en Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Via Curaçao kwam hij in 1992 voor het eerst in Suriname waar hij, verdeeld over de diverse periodes, vier jaar woonde. Vanuit Suriname bereisde hij grote delen van Zuid-Amerika. Als liefhebber van historische verhalen met een avontuurlijke inslag besloot hij een van de mooiste werken op dat gebied nieuw leven in te blazen Reize naar Surinamen.

Extra informatie

Titel

Zes jaren in Suriname

Subtitel

August Kappler. Een Duitser in Suriname 1836-1842

Auteur

Moderne vertaling door Michaël Ietswaart

Omvang

256 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057303012

Gewicht 0.469 kg
  1. […] Maria Sibylla Merian heb ik het al eens gehad. Het reisbericht van August Kappler (1815-1887), de stichter van de stad Albina is net in hertaling verschenen. De […]


  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!