9789057309960f

Kleine handen in een Grote Oorlog • Verhalen van kinderen in de Eerste Wereldoorlog, door Yury en Sonya Winterberg

 29,95

Wat helpt het, kind te zijn, als het oorlog is…In de zomer van 1914 veranderde de wereld in één klap door een oorlog van ongehoorde omvang. Miljoenen mannen werden gerekruteerd en in heel Europa bleven miljoenen vrouwen en kinderen thuis alleen achter of ze voegden zich bij een van de talrijke vluchtelingenstromen.

Sommige kinderen hielden dagboeken bij en schreven over hun ervaringen, hoopvolle verwachtingen, angsten en pleziertjes. Kleine Handen in een Grote Oorlog is gebaseerd op deze dagboeken, brieven en tekeningen en geeft een diep menselijk inzicht in het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog vanuit een volledig nieuwe invalshoek. Daarbij komen ook beroemdheden aan het woord die tijdens de Eerste Wereldoorlog opgroeiden, zoals Simone de Beauvoir, Marlene Dietrich, Heinz Erhardt, Alfred Hitchcock en Anaïs Nin.

Dit panorama van de Grote Oorlog, gezien door de ogen van kinderen, wordt onderbouwd met belangrijke historische gegevens. De verhalen van de kinderen zijn chronologisch geordend en weerspiegelen de loop van de oorlog zoals deze zich ontvouwde.

Over de auteur(s)

Yury en Sonya Winterberg hebben verscheidene boeken geschreven over oorlog en (oorlogs) trauma’s, zoals Kriegskinder – Erinnerungen einer Generation en Wir sind die Wolfskinder: Verlassen in Ostpreußen. Yury en Sonya wonen met hun kinderen in Dresden. Yury Winterberg is de hoofdauteur van de documentaire 14-18 – Dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog.
Vertaald uit het Duits (Kleine Hände im Großen Krieg) door Fons Oltheten

Extra informatie

Titel

Kleine handen in een Grote Oorlog

Subtitel

Verhalen van kinderen in de Eerste Wereldoorlog

Auteur

Yury en Sonya Winterberg

Omvang

352

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309960

Gewicht 0.617 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!