Aanbieding!
9789057309496f.jpg

In naam van Oranje • Historische roman over de Tachtigjarige oorlog, door Jaap van de Wal

 9,95  19,95

In naam van Oranje beschrijft: Holland, 1572. Tijdens de koudste winter van de eeuw haast kapitein Jack van Rijn zich met een dringend bericht van Leiden naar Delft. Met de brief brandend in zijn binnenzak duwt hij al schaatsend het ijs van de donkere Vliet onvermoeibaar onder zich door. Deze informatie mag niet in de verkeerde handen vallen.

De situatie in de Nederlanden dreigt onhoudbaar te worden nu de legers van de Hertog van Alva de gebieden van Antwerpen tot Amsterdam teisteren. De Spaanse bloedraad is meedogenloos. De zwakke positie van de stadhouder veroorzaakt een machtsstrijd tussen de Nederlandse edelen die de ondergang van de Nederlanden kan betekenen.

Jack van Rijn wordt meegezogen in een complot om de watergeuzen aan land te krijgen en de Spaanse onderdrukking te breken. Jack beseft echter niet dat hij door zijn deelname het leven van zijn zoon op het spel heeft gezet. Terwijl de hoge heren onderling slaags raken, brengt de zoektocht naar zijn zoon de getergde kapitein zelfs voor Willem de Zwijger en zijn Admiraals. Daarna breekt de hel pas echt los.

Over de auteur(s)

Jaap van de Wal (1962) is strategie-expert en amateur-historicus. Hij bundelde zijn nieuwsgierigheid naar de aanleiding voor de Tachtigjarige oorlog in deze debuutroman.

Extra informatie

Titel

In naam van Oranje

Subtitel

Historische roman over de Tachtigjarige oorlog

Auteur

Jaap van de Wal

Omvang

352 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

Tekst, niet geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789057309496

Gewicht 0.603 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!