9789462491021f

Ondersteboven • Jouw Nederland in de jaren 60, door Rebecca Wilson & Petra Boers

 19,95

De jaren zestig in Nederland. De welvaart groeide spectaculair. In ieder huis was Tomado thuis. De bermpicknick was hét zomerse hoogtepunt. Wat herinnert u zich nog van die tijd? De frisse flessenlikkers, dripdry afdruiprekjes, pastellerige tupperwareparties? Uw eerste Puch, Daf, Goed Wonen-doorzonflat? Of swingde u stickyrokend in uw nakie op popfestivals? Was u zo’n vrijseksend, langharig en -baardig aksievoerend stuk tuig? Wát zegt u, u bezette persóónlijk dat mythische Maagdenhuis? U brak het Scheveningse Kurhaus af tijdens dat legendarische Rolling Stonesconcert? Really?

Hoog tijd voor een geheugenopfrisser!
Ondersteboven vertelt het verhaal van het decennium dat de Nederlandse samenleving volledig overhoop haalde. Dit boek bij de gelijknamige NTR/VPRO tv-serie haalt tal van herkenbare herinneringen op. Met pil-propagandisten, opwaarts mobiele arbeiderskinderen, blitskikkers, seksende priesters, Spaanse gastarbeiders en feministische Margriet-redactrices. Doe zelf een sixties-idealen-APK. Herbeleef dat knusse dia-avondje. Organiseer een ouderwets ludieke anti-autoritaire sit-in (of dito partnerruil-avond).

Inderdaad, Ondersteboven is geen gewoon geschiedenisboek. Het is een hallucinant, geheugenstimulerend, nostalgie-opwekkend, kleur-zing-dans-herbeleef-aksie-boek voor elke babyboomer die Welterusten Mijnheer De President nog feilloos kan meezingen. En voor zijn (klein)kinderen.

Het boek wordt ingeleid en toegejuicht door de enige echte oudere jongere: Kees van Kooten, die ook de tv-serie presenteert. Ondersteboven
• frist uw persoonlijke sixtiesherinneringen op.
• is het perfecte cadeauboek voor de babyboomer die alles al heeft.
• biedt serieuze historische informatie in een opwindend jasje.
• vertelt het grote verhaal én zit vol leuke weetjes en doe-dingen.
• is spectaculair vormgegeven door een prijswinnend ontwerper.

Over de auteur(s)

Petra Boers (1968) is neerlandicus, hoofdredacteur en maakte vele prijswinnende boeken/tijdschriften, zoals DUF en Springstof. Ze doceert onder andere op Amsterdam Fashion Institute (AMFI).
Rebecca Wilson (1977) is historicus en journalistiek en literair redacteur. Ze doceert aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ in Arnhem.
Suzanne Hertogs (1977) is ontwerper en won talloze prestigieuze ontwerprijzen. Samen met hoofdredacteur Petra Boers maakte ze de succesvolle boektijdschriftenreeks DUF en de hallucinerende doe-tentoonstelling Waanzien in Museum of the Image (MOTI), Breda.

Extra informatie

Titel

Ondersteboven

Subtitel

Jouw Nederland in de jaren 60

Auteur

Petra Boers, Rebecca Wilson & Suzanne Hertogs

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462491021

Gewicht 0.554 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!