9789462492837f

Personen- en familierecht & Erfrecht • in een notendop, door Ter Haar & Kolkman

 29,95

Welke juridische gevolgen heeft een huwelijk? Wie zijn iemands erfgenamen? Op welke gronden kan iemand zijn naam wijzigen? Wat houdt een samenlevingsovereenkomst in? Kan iemand zijn kind onterven?

Personen- en Familierecht en het Erfrecht in een notendop geeft antwoord op dergelijke vragen. Met deze rechtsgebieden krijgt iedereen te maken. Zij staan het dichtst bij de mens: ze volgen hem van wieg tot graf. Dit boek geeft een algemene inleiding tot deze boeiende materie. Aan de hand van een casus, die als een rode draad door alle hoofdstukken loopt, raakt de lezer vertrouwd met de basis van Boek 1 en Boek 4 BW.

Het Personen- en Familierecht & Erfrecht zijn aan permanente verandering onderhevig. Tot de opmerkelijkste wijzigingen van de afgelopen decennia behoren de invoering van het nieuwe erfrecht, het nieuwe afstammingsrecht, ingrijpende wijzigingen in het gezags- en echtscheidingsrecht, de introductie van het geregistreerd partnerschap, aanpassing van het recht rondom curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap en de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Ook is bijvoorbeeld op 1 september 2016 de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden in werking getreden en op 1 januari 2018 de gemeenschap van goederen gewijzigd van een algehele naar een beperkte. Deze vele recente ontwikkelingen zijn de aanleiding om opnieuw een geheel herziene druk van dit boek uit te brengen.

Uitverkocht

Over de auteur(s)

Mr. J.H.M. ter Haar en prof. mr. W.D. Kolkman zijn als respectievelijk universitair docent en hoogleraar Algemene Rechtswetenschappen en Familievermogensrecht, verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Extra informatie

Titel

Personen- en familierecht & Erfrecht

Subtitel

in een notendop

Auteur

door mr. J.H.M. ter Haar & prof.mr. W.D. Kolkman

Omvang

160

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462492837

Gewicht 0.270 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!