9789462494640f

Personen- en Familierecht & Erfrecht • in een notendop, door Ter Haar & Kolkman

 29,95

Welke juridische gevolgen heeft een huwelijk? Wie zijn iemands erfgenamen? Op welke gronden kan iemand zijn naam wijzigen? Wat houdt een samenlevingsovereenkomst in? Kan iemand zijn kind onterven?

Personen- en Familierecht & het Erfrecht in een notendop geeft antwoord op dergelijke vragen. Met deze rechtsgebieden krijgt iedereen te maken. Zij staan het dichtst bij de mens: ze volgen hem van wieg tot graf. Dit boek geeft een algemene inleiding tot deze boeiende materie. Aan de hand van een casus, die als een rode draad door alle hoofdstukken loopt, raakt de lezer vertrouwd met de basis van Boek 1 en Boek 4 BW.

Het Personen- en Familierecht & Erfrecht zijn aan permanente verandering onderhevig. Tot de opmerkelijkste wijzigingen van de afgelopen decennia behoren de invoering van het nieuwe erfrecht, het nieuwe afstammingsrecht, ingrijpende veranderingen in het gezags- en echtscheidingsrecht, de introductie van het geregistreerd partnerschap, aanpassing van het recht rondom curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap, de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht en de wijzigingen in het huwelijksvermogensrecht, waaronder de ingrijpende aanpassing van het stelsel van gemeenschap van goederen.

De meest recente wijziging betreft het alimentatierecht. Op 1 januari 2020 is de regeling van de termijnen die betrekking hebben partneralimentatie aangepast, waardoor een alimentatieplichtige na een echtscheiding of een beëindiging van een geregistreerd partnerschap minder lang alimentatie hoeft te betalen aan zijn ex-partner dan voorheen. De voortdurende ontwikkelingen zijn de aanleiding om opnieuw een geheel herziene druk van dit boek uit te brengen.

Over de auteur(s)

Mr. J.H.M. ter Haar en prof. mr. W.D. Kolkman zijn als respectievelijk universitair docent en hoogleraar Algemene Rechtswetenschappen en Familievermogensrecht, verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Extra informatie

Titel

Personen- en familierecht & Erfrecht

Subtitel

in een notendop

Auteur

door mr. J.H.M. ter Haar & prof.mr. W.D. Kolkman

Omvang

160

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462494640

Gewicht 0.274 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!