9789462491656f

Handboek Familievermogensrecht 2017-2018 • Dé leidraad voor uw notariële praktijk, door Kolkman & Verstappen

 572,40

Het Handboek Familievermogensrecht 2017-2018 bevat beschrijvingen van de meest voorkomende processen in de familiepraktijk in ruime zin. Aan bod komen de standaardgevallen, samenlevingsovereenkomst, huwelijkse voorwaarden, echtscheiding, pensioen, testament etc.– alsook de minder gangbare situaties, zoals curatele, wijziging huwelijksvoorwaarden, fideï-commissaire giften, IPR, stiefkinderen en de quasi-wettelijke verdeling. Het handboek geeft het proces weer dat dat de behandelaar moet doorlopen om een transactie te begeleiden.

Over de serie
De serie ‘Handboeken voor het Notariaat’ is dé leidraad voor uw dagelijkse notariële praktijk. De serie bestaat uit vier delen: Boedelafwikkeling, Registergoederenrecht, Familievermogensrecht en Ondernemingsrecht. Alle delen voorzien in de behoefte aan werkprotocollen voor de uitoefening van de notariële praktijk. De handboeken beschrijven niet het recht, maar geven het proces weer dat de behandelaar moet doorlopen om een transactie te begeleiden. Hoe ziet de te volgen procedure er stapsgewijs uit? Wat moet met cliënten worden besproken? Welke registers moeten worden onderzocht?

Uiteraard vindt u in alle handboeken de relevante rechtspraak en de fiscale aspecten van de notariële praktijk.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt in de loop van 2018.

Over de auteur(s)

Onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof.mr. L.C.A. Verstappen. De serie ‘Handboeken voor het Notariaat’ wordt geschreven door een gemêleerd team van civilisten en fiscalisten die vrijwel allemaal in de praktijk werkzaam zijn.

Extra informatie

Titel

Handboek Familievermogensrecht 2017-2018

Subtitel

Dé leidraad voor uw notariële praktijk

Auteur

onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof. mr. L.C.A. Verstappen

Omvang

1728 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,6

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebonden

Serie

Handboeken voor het Notariaat

ISBN

9789462491656

Gewicht 3.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2014 WalburgPers | design by leucq!