9789462490246f

Handboek Ondernemingsrecht 2016/2017 • Dé leidraad voor uw notariële praktijk, door Onder redactie van prof.mr. W.D. Kolkman en prof.mr. L.C.A. Verstappen

 572,40

Het Handboek Ondernemingsrecht 2016/2017 vormt een leidraad voor de dagelijkse notariële praktijk. Het behandelt de belangrijkste onderwerpen die bij rechtshandelingen in de notariële ondernemingsrechtpraktijk aan de orde komen.

Hoe ziet de te doorlopen procedure er stapsgewijs uit? Wat moet met cliënten worden besproken? Welke registers moeten worden onderzocht? In het Handboek Ondernemingsrecht worden de meest voorkomende ondernemingsrechtelijke rechtshandelingen die de notaris begeleidt uiteengezet aan de hand van procedurevoorschriften, checklists en modellen.

Het boek is opgebouwd uit 23 hoofdstukken en behandelt naast de algemene aspecten de oprichting, besluitvorming, vertegenwoordiging en ontbinding van alle mogelijke rechtsvormen. Aan bod komen aandelen, certificaten en lidmaatschapsrechten, maar ook bedrijfsstructuren, statutenwijzigingen, fusie, splitsing en aansprakelijkheid. Uiteraard vindt u in het Handboek alle relevante rechtspraak en fiscale aspecten.

Het Handboek gaat in het bijzonder in op de nieuwe wetgeving inzake de Flex-BV. Er is voor gekozen ook enkele bijzondere onderwerpen te behandelen, waarop de notaris in de dagelijkse ondernemingspraktijk bedacht moet zijn. Bijvoorbeeld de relevante notariële aspecten van het effectenrecht, het jaarrekeningenrecht, het mededingingsrecht en medezeggenschapsregelingen, alsmede enkele internationale dimensies van het ondernemingsrecht, zoals de Europese dimensie en het internationaal privaatrecht.

De bijgeleverde cd-rom bevat behalve de volledige tekst van het Handboek ook een groot aantal modellen van akten en veel voorkomende brieven, die direct in de praktijk te gebruiken zijn.
Het Handboek maakt deel uit van een serie praktijkhandboeken voor het notariaat, die van de KNB het predicaat ‘Best Practice’ kreeg. Hét antwoord op de groeiende vraag naar kwaliteitsborging van de notariële dienstverlening.

Over de auteur(s)

Onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof. mr. L.C.A. Verstappen. De serie ‘Handboeken voor het Notariaat’ wordt geschreven door een gemêleerd team van civilisten en fiscalisten die vrijwel allemaal in de praktijk werkzaam zijn.

Extra informatie

Titel

Handboek Ondernemingsrecht 2016/2017

Subtitel

Dé leidraad voor uw notariële praktijk

Auteur

onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof. mr. L.C.A. Verstappen

Omvang

1368 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,6

Illustrering

tekst

ISBN

9789462490246

Gewicht 2.49 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2014 WalburgPers | design by leucq!