9789057306501f.jpg

Mens en burger • Een geschiedenis van de grondrechten, door P.C. Kop

 34,95

De mensenrechten vormen een van de belangrijkste thema’s van het hedendaagse recht. Het denken daarover is de laatste eeuwen voortdurend in beweging geweest. Daarbij speelt de visie op de verhouding van het individu tot de staat – als dictatuur dan wel als democratie of iets daartussenin – een grote rol. In deze historische studie besteedt Peter C. Kop aandacht aan de soms bloedige gebeurtenissen die hebben geleid tot de prominente positie die de grondrechten in het huidige recht innemen.

Hij laat belangrijke Nederlandse ontwikkelingen de revue passeren, maar uiteraard ook de Anglo-Amerikaanse traditie, de Franse Revolutie, en het tijdperk na Napoleon, wanneer de grondrechten in veel staten worden voorgesteld als door de vorst aan zijn onderdanen gegunde rechten. Daarnaast besteedt hij aandacht aan invloedrijke denkers als Machiavelli, Locke, Paine, Montesquieu, Kant, Pieter Paulus, Wilhelm von Humboldt, Georg Jellinek, Proudhon en Marx.

De ontwikkelingen worden gevolgd tot in de 20ste eeuw, wanneer enerzijds de grondrechten in Duitsland ten onder gaan, en anderzijds de wederopstanding van de mensenrechten in het internationale recht zich aftekent. Mens en burger is een onmisbare studie voor juristen, sociologen en politicologen, maar ook zeer toegankelijk voor de geïnteresseerde leek vanwege de heldere en boeiende schrijfstijl.

Over de auteur(s)

Peter C. Kop is rechtshistoricus (cum laude gepromoveerd) en lid van de rechterlijke macht, laatstelijk als raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden.

Extra informatie

Titel

Mens en burger

Subtitel

Een geschiedenis van de grondrechten

Auteur

P.C. Kop

Omvang

256 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0 cm

Illustrering

geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057306501

Gewicht 0.625 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!