9789462491663f

Handboek Registergoederenrecht 2017-2018 • Dé leidraad voor uw notariële praktijk, door Kolkman & Verstappen

 572,40

Het Handboek Registergoederenrecht 2017-2018 concentreert zich rondom het onroerende zakenrecht. Het bevat naast beschrijvingen van de meest voorkomende processen ook buitenissige gevallen zoals het recht van beklemming, het recht van de dertiende penning, overdracht van scholen, kloosters en ziekenhuizen. Uitgebreid wordt ingegaan op de acceptatie van stukken door het Kadaster. Toegevoegd in deze druk zijn: huur van woningen en bedrijfsruimte, de nieuwe pachtwet

Notariaat Online In de loop van 2017 zullen de Handboeken voor het Notariaat ook in een online-versie beschikbaar komen. Op Notariaat Online vindt u de tekst van het handboek plus alle belangrijke modellen van akten, veel voorkomende brieven, formulieren en verzoekschriften. De modellen zijn direct te gebruiken in uw dagelijkse praktijk op uw kantoor. Abonnees zullen tijdig geïnformeerd worden over de overstap naar de online-versie. Meer informatie hierover volgt in het voorjaar van 2017.

Over de serie
De serie ‘Handboeken voor het Notariaat’ is dé leidraad voor uw dagelijkse notariële praktijk. De serie bestaat uit vier delen: Boedelafwikkeling, Registergoederenrecht, Familievermogensrecht en Ondernemingsrecht. Alle delen voorzien in de behoefte aan werkprotocollen voor de uitoefening van de notariële praktijk. De handboeken beschrijven niet het recht, maar geven het proces weer dat de behandelaar moet doorlopen om een transactie te begeleiden. Hoe ziet de te volgen procedure er stapsgewijs uit? Wat moet met cliënten worden besproken? Welke registers moeten worden onderzocht?

Uiteraard vindt u in alle handboeken de relevante rechtspraak en de fiscale aspecten van de notariële praktijk.

Waar relevant reikt het handboek checklists en modellen aan. Bij alle handboeken wordt een cd-rom geleverd. Hierop vindt u de tekst van het handboek, de voor het notariaat relevante wetgeving plus alle belangrijke modellen van akten, veel voorkomende brieven, formulieren en verzoekschriften. De modellen zijn direct te gebruiken in uw dagelijkse praktijk op alle werkplekken per vestiging van uw kantoor.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt in de loop van 2017.

Over de auteur(s)

Onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof.mr. L.C.A. Verstappen. De serie ‘Handboeken voor het Notariaat’ wordt geschreven door een gemêleerd team van civilisten en fiscalisten die vrijwel allemaal in de praktijk werkzaam zijn.

Extra informatie

Titel

Handboek Registergoederenrecht 2017-2018

Subtitel

Dé leidraad voor uw notariële praktijk

Auteur

onder redactie van prof. mr. W.D. Kolkman en prof. mr. L.C.A. Verstappen

Omvang

1856 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,9

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebonden

Serie

Handboeken voor het Notariaat

ISBN

9789462491663

Gewicht 3.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2014 WalburgPers | design by leucq!