9789462491533f

Het evangelie van Maria Magdalena • Maria Magdalena: het ontkende mysterie, door Jacob Slavenburg (eBook)

 9,99

Maria Magdalena was geen prostituee. Integendeel, ze was een ingewijde, een ‘vrouw die het Al kent’, zoals pas ontdekte bronnen over haar verhalen. Ze onderwees als apostola apostolorum (apostel der apostelen) de mannelijke apostelen, haar broeders. En ze was de geliefde van Jezus.
Veel is er over haar geromantiseerd. In de Bijbel is ze bijkans weggeschreven en de kerkelijke traditie maakte haar tot zondares. Recentelijk ontdekte bronnen geven echter een totaal ander beeld.

Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg voert de lezer op meeslepende wijze mee op zijn zoektocht naar de ware Maria Magdalena. In De vrouw die Jezus liefhad laat hij zien dat Maria Magdalena niet de eerste vrouw is die in de geschiedenis van het jodendom en christendom is ‘weggeschreven’. Door veel religies is ‘het vrouwelijke’ lange tijd als bedreigend gezien, verdacht gemaakt en weggedrukt. Een eerherstel van Maria Magdalena opent de weg naar een bevrijdende integratie tussen het mannelijke en vrouwelijke.

Over de auteur(s)

Cultuurhistoricus drs. Jacob Slavenburg (1943) is auteur van vele boeken en artikelen over het vroege christendom. Hij is medevertaler van de Nag Hammadi-geschriften in het Nederlands.

Extra informatie

Titel

Het evangelie van Maria Magdalena

Subtitel

Maria Magdalena: het ontkende mysterie

Auteur

Jacob Slavenburg

Illustrering

tekst

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462491533

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!