Aanbieding!
9789462491465f

Adam Schadee • Groote zoon van de stad – Stadsarchitect Den Haag 1891-1927, door Koos Havelaar & Marcel Teunissen

 19,99  27,50

Met ontwerpen voor meer dan 200 kleine en grote gebouwen voor de gemeenschap heeft architect Adam Schadee (1862-1937) een fundamentele bijdrage geleverd aan de modernisering van Den Haag. Tijdens zijn dienstverband als bouwkundige van Gemeentewerken vanaf 1891 en als hoofd van de ontwerpafdeling vanaf 1905 groeide de stad explosief en raakte de modernisering van de samenleving in een stroomversnelling. Met ontembare werkijver en snel verworven expertise zorgden Schadee en zijn medewerkers ervoor dat kon worden ingespeeld op de groeiende vraag vanuit de Haagse gemeenschap. Onder zijn supervisie en eindverantwoordelijkheid als ontwerper kwamen innovatieve complexen als de Electriciteitsfabriek, de Tweede Gemeente Gasfabriek en het Gemeentelijk Openbaar Slachthuis tot stand. Naast deze grote projecten hield Schadee zich onder meer bezig met het ontwerpen van tramremises, schoolgebouwen, badhuizen, straatmeubilair en kantoren voor de diverse gemeentelijke diensten.

Op initiatief van de Stichting Publicaties Haags Erfgoed hebben de auteurs Koos Havelaar en Marcel Teunissen samengewerkt aan Adam Schadee – Groote zoon van de stad, een rijk geïllustreerde uitgave die de veelzijdigheid en kwaliteit van het werk laat zien. Niet in de laatste plaats is beoogd Adam Schadee de ereplaats in de (Haagse) architectuurgeschiedenis te geven, die hij op basis van zijn werk verdient.

Over de auteur(s)

Koos Havelaar is kunsthistoricus, onderzoeker en publicist op het gebied van architectuurgeschiedenis, industrieel erfgoed, reclame- en postgeschiedenis.
Marcel Teunissen is als zelfstandig Haags architectuurhistoricus gespecialiseerd in de Haagse architectuur en stedenbouw van de 19de en 20ste eeuw. Hij is actief als onderzoeker, docent en publicist.

Extra informatie

Titel

Adam Schadee

Subtitel

Groote zoon van de stad – Stadsarchitect Den Haag 1891-1927

Auteur

Koos Havelaar & Marcel Teunissen

Omvang

176 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462491465

Gewicht 1.084 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!