9789057305405f.jpg

Antillianen: crimineel of gewoon anders? • Een verkenning van de Antilliaanse (straat)cultuur. Een leerboek voor professionals, door Rodney Bos

 32,50

Hoewel het met 90% van de jeugdige Antillianen en Arubanen in Nederland goed gaat, wordt deze groep als geheel sterk geassocieerd met problemen als vroegtijdig schoolverlaten, tienerzwangerschappen, werkloosheid, drugs en jeugdbendes. De professional die dagelijks met deze doelgroep te maken heeft, krijgt in deze uitgave kennis aangereikt, waarmee hij in de praktijk concreet aan de slag kan. Antillianen: crimineel of gewoon anders? biedt handvatten voor een betere relatie, een dialoog en wederzijds respect. Het belicht de Antilliaanse (straat)cultuur vanuit historisch, sociaal-economisch en staatsrechtelijk perspectief. Aan bod komen vragen als: Wat zijn specifieke kenmerken van de Antilliaanse en/of Arubaanse doelgroepen? Waar komt het machogedrag vandaan? Hoe komt het dat een deel van de jongeren in crimineel gedrag vervalt? Hoe moeilijk is het om je aan de druk van de groep te onttrekken?

Rodney Bos (1972) is afgestudeerd als bestuurskundige en werkzaam bij de politie. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met Antilliaanse en Arubaanse jongeren. Door zijn jarenlange ervaring te delen met andere professionals hoopt hij te kunnen bijdragen aan de professionalisering van de omgang met deze groep, aan het wegnemen van de negatieve beeldvorming en aan een afname van criminaliteit en overlast.

Over de auteur(s)

Rodney Bos (1972) is als bestuurskundige werkzaam bij de politie. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met de jeugdige Antilliaanse en Arubaanse doelgroep.

Extra informatie

Titel

Antillianen: crimineel of gewoon anders?

Subtitel

Een verkenning van de Antilliaanse (straat)cultuur. Een leerboek voor professionals

Auteur

onder redactie van drs. R.P. Bos

Omvang

128 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0 cm cm

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789057305405

Gewicht 0.273 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!