9789057309649f.jpg

Filip I • Zoon van Boudewijn, door Thierry Debels

 22,50

In de zomer van 1993 krijgt prins Filip de opdoffer van zijn leven. Hoewel voorbestemd om oom Boudewijn op te volgen, wordt de prins voorbijgestoken door zijn vader. Twintig jaar
later komt Filip dan toch op de troon. 53 is hij, en een leven lang voorbereid om het land te leiden. Belgische – en vooral Vlaamse – politici hadden Albert II willen vastlijmen aan zijn stoel, als ze konden. Zo coulant en soepel als Albert II was, zo stroef en principieel is zijn zoon, de nieuwe koning.

Wie is Filip echt? Wie zijn zijn vrienden? Hoe verloopt de relatie tussen Filip en zijn familieleden? Waarom haat hij zijn halfzus Delphine Boël? Hoe sterk is de rol van de godsdienst in zijn leven? Waarom valt hij zo slecht in Vlaanderen? Wat is de impact van Mathilde op Filip? Zal hij een goede koning worden van alle Belgen? Vlamingen en Walen, katholieken en atheïsten? Hoe sterk is hij beïnvloed door koning Boudewijn?

In dit boek neemt royaltykenner Thierry Debels de lezer mee achter de schermen van Laken. Op basis van tientallen anekdotes schetst hij een kritisch beeld van Filip I. Een man die door zijn oom geboetseerd werd tot de koning die hij vandaag is.

Over de auteur(s)

Thierry Debels (1968) is een Vlaams non-fictie auteur. Hij schreef eerder o.a. Koning Boudewijn. De biografie, Prins Laurent. Rebel met een reden en Het verloren geld van de Coburgs. Zijn boeken zijn ook vertaald in het Frans.

Extra informatie

Titel

Filip I

Subtitel

Zoon van Boudewijn

Auteur

Thierry Debels

Omvang

224 pagina’s

Formaat

17,0 x cm

Illustrering

niet geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309649

Gewicht 0.472 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!