9789057308314f.jpg

Hertogen van Gelre • Middeleeuwse vorsten in woord en beeld, 1021-1581, door Gerben Graddesz Hellinga

 34,95

Tot halverwege de 16de eeuw was Gelre een belangrijk vorstendom, van groter gewicht dan Holland en Zeeland bijvoorbeeld, ook ‘internationaal’. Het graafschap, later hertogdom, omvatte vrijwel de hele oostelijke helft van het huidige Nederland. De graven en hertogen die Gelre regeerden tussen 1100 en 1543 voerden vele oorlogen met Frankrijk, het hertogdom Brabant, het bisdom Utrecht en Duitse vorsten. De Noordelijke Neder-landen hadden allemaal gedurende tientallen jaren te lijden tijdens de Gelderse Oorlogen die hertog Karel voerde met zijn grootste tegenstrever: keizer Karel de Vijfde.

In dit boek worden leven en werken van alle Gelderse vorsten in aparte hoofdstukken beschreven, en omdat niemand los gezien kan worden van de tijd waarin hij leefde, zijn tussen die hoofdstukken korte beschrijvingen ingelast van allerlei aspecten van het leven in de middeleeuwen. Wat was een ridder? Hoe zat het feodale systeem in elkaar? Hoe zat het met de kruistochten, en de Honderdjarige Oorlog? Hoe ontstonden het hertogdom Brabant, het bisdom Utrecht, het graafschap Holland? Hoe voerde men oorlog in die tijd? Hoe leefden de boeren? En de stedelingen?

Hertogen van Gelre biedt naast een portrettengalerij van de Gelderse vorsten daarom tevens een overzicht van de tweede helft van de middeleeuwen.

Over de auteur(s)

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938) komt uit een familie van schrijvers. Hij is gepensioneerd psychiater en publiceerde naast vijf boeken op zijn vakgebied nog 30 andere titels: geschiedenisboeken, historische avonturenromans, kinderboeken en science fiction-romans.

Extra informatie

Titel

Hertogen van Gelre

Subtitel

Middeleeuwse vorsten in woord en beeld, 1021-1581

Auteur

Gerben Graddesz Hellinga

Omvang

176 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057308314

Gewicht 1.09 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!