9789462494664f

Kloosterrijk Schouwen • Routes langs verdwenen Schouwse kloosters, door Henk Dalebout

 19,99

In het slik van de Zeeuwse klei zijn nog steeds kloostermoppen te vinden, die herinneren aan de kloostermuren van weleer. Dit boek geeft informatie aan de hand van vier routes langs verdwenen kloosters in Zierikzee en het Schouwse platteland. De wegen waarlangs de tochten voeren, bieden wonderschone vensters op het Schouwse landschap.

De kloosterroutes leiden u, al fietsend of wandelend, langs locaties van verdwenen kloosters in het landschap van Schouwen. Zierikzee mag natuurlijk niet ontbreken. In deze stad waren een groot aantal kloosters en een begijnhof gevestigd. Van iedere orde en hun onderkomen is een beschrijving opgenomen. Deze beschrijvingen zijn gebaseerd op bestaande literatuur, archivalia en archeologische vondsten.
De eerste route leidt u vanaf Noordwelle door Burghsluis, Burgh, Haamstede en Renesse. De tweede route gaat via de dorpen Ellemeet, Scharendijke, Elkerzee naar Serooskerke. De derde route gaat vanaf Zierikzee via Schuddebeurs, Noordgouwe naar Zonnemaire. De vierde route is een stadswandeling door Zierikzee en voert u langs plaatsen waar een orde gevestigd was.

Kloosterrijk Schouwen is een boeiend overzicht van de geschiedenis van de kloosters op Schouwen-Duiveland, de eerste waarin ze integraal worden behandeld. Het geeft inzicht in het leven van al die monniken, nonnen en begijnen die onderdeel waren van het middeleeuwse Schouwen. Hun aanwezigheid verrijkte het alledaagse beeld in de straten van Zierikzee en op het platteland van Schouwen. Henk Dalebout gunt ons een blik in deze fascinerende wereld.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt in maart 2020.

Over de auteur(s)

Henk Dalebout (1958) is amateur-historicus. Hij publiceerde diverse artikelen over zijn geboortestreek Schouwen. Hij is lid van de werkgroep Kloosterroute Schouwen-Duiveland.

Extra informatie

Titel

Kloosterrijk Schouwen

Subtitel

Routes langs verdwenen Schouwse kloosters

Auteur

Henk Dalebout

Omvang

176

Formaat

15,0 x 23,0 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462494664

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!