9789057309700f

De laatste slag • Amerikanen en Duitsers vechten zij aan zij, 1945, door Stephen Harding

 22,50

Mei, 1945. Hitler is dood. Het Derde Rijk is een grote rokende puinhoop en geen enkele soldaat wil de laatste zijn die in gevecht met de Nazi’s wordt gedood. Maar voor kapitein Jack Lee en zijn mannen is er nog één laatste missie: de bevrijding van veertien prominente Franse gevangenen die vastgehouden worden in een kasteel hoog in de Alpen, zwaarbewaakt door de SS.

De laatste slag vertelt het onvoorstelbare verhaal van de meest onwaarschijnlijke slag van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de oorlog eigenlijk al gestreden is bundelt een kleine groep Amerikaanse tankers, onder leiding van kapitein Lee, hun kracht met Duitse soldaten. Samen proberen zij de fanatieke SS troepen, die Kasteel Itter willen heroveren en de Franse VIP gevangen willen executeren, af te weren. Een laatste poging om de belangrijkste mannen van Frankrijk – veertien vooraanstaande politici en generaals met hun vrouwen en maîtresses – te bevrijden.

Gebaseerd op officieel Amerikaans, Duits en Frans onderzoek, persoonlijke memoires en interviews door de auteur, is De laatste slag een waargebeurd verhaal van de belangrijkste slag van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal over onwaarschijnlijke bondgenoten, ontstellende dapperheid, zinderende spanning en een wanhopig gevecht tussen onverbiddelijke
vijanden.

Over de auteur(s)

Stephen Harding is journalist in militaire zaken. Zijn bijdragen over defensie, luchtvaart , militaire en maritieme geschiedenis zijn verschenen in verschillende Amerikaanse tijdschriften. De auteur is verder bekend van 7 eerdere non-fictie boeken.
Vertaald uit het Engels (The last battle) door Fons Oltheten

Extra informatie

Titel

De laatste slag

Subtitel

Amerikanen en Duitsers vechten zij aan zij, 1945

Auteur

Stephen Harding

Omvang

240

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309700

Gewicht 0.417 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!