9789057308338f.jpg

Het oude Nabije Oosten • Een paradijs voor verzamelaars en wetenschappers, door Lucas Petit

 27,50

Wat heeft een bronzen schild uit Iran te maken met het Nederlands koningshuis? En waarom bezit het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden een graf uit Jericho?

Het oude Nabije Oosten vormt een onzichtbaar en weinig gewaardeerd fundament van de Nederlandse samenleving. Ons schrift, ons belastingstelsel en het zestigtallig stelsel van onze klok hebben we bijvoorbeeld aan die oude beschavingen te danken. Lang geleden groeide er al een band tussen het Nabije Oosten en Nederland. Kruisvaarders reisden naar Jeruzalem, ontdekkingsreizigers berichtten over intrigerende ruïnes en in de Gouden Eeuw stonden veel kabinetten vol ‘oosterse’ rariteiten. Vanaf de vorige eeuw gingen ook wetenschappers zich interesseren voor deze invloedrijke, verloren beschavingen en dat leidde tot spectaculaire ontdekkingen.

Dankzij al deze contacten bezit het Rijksmuseum van Oudheden een unieke verzameling archeologische voorwerpen: schatten uit een Syrische bergtempel, gouden oorringen uit Perzië en stenen reliëfs met vergeten koningen.

Het oude Nabije Oosten vertelt het boeiende verhaal over duizenden jaren oude voorwerpen, door wie en waarom ze werden gevonden en in het museum terecht kwamen, en hun invloed op de moderne samenleving.

Over de auteur(s)

Lucas Petit (1973) is archeoloog en sinds 2010 werkzaam bij het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Extra informatie

Titel

Het oude Nabije Oosten

Subtitel

Een paradijs voor verzamelaars en wetenschappers

Auteur

Lucas Petit

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,3 x 22,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057308338

Gewicht 0.658 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!