9789057309885f

Vrijmetselarij in de Lage Landen • Een mysterieuze broederschap zonder geheimen, door Prof.dr. Anton van de Sande

 29,95

De Vrijmetselarij mag zich de laatste tijd verheugen in een toenemende publiciteit. Zowel leken als ingewijden willen meer weten van de lang in sluiers gehulde maçonnieke instellingen en rituelen. Nooit eerder verscheen een uitgave, waarin de geschiedenis van de Nederlandse én Belgische Vrijmetselaars-loges uitgebreid aan de orde komt. De publicatie Vrijmetselarij in de Lage Landen voorziet in die lacune.

Naast een schat aan achtergrondinformatie zien tevens vele nieuw ontdekte feiten het licht. Het rijk geïllustreerde, helder geschreven boek gaat ondermeer in op het ontstaan van de eerste loges in de achttiende eeuw, de ontwikkeling en beoefening van de ‘Koninklijke Kunst’ in de Lage Landen en de uiteenlopende reacties die de Vrijmetselarij opriep bij overheid, kerk en publiek.

Ook ‘gevoelige’ kwesties komen aan de orde. Zoals het maçonnieke ‘geheim’, de invloed van het lidmaatschap op carrière-planning en de uitsluiting van vrouwen. De lezer maakt tevens kennis met de (vermeende) betrokkenheid van loges in complotten en schandalen.

Verschijning
Let op: Deze uitgave is nog niet leverbaar. U kunt een voorbestelling plaatsen. De levering vindt plaats na verschijning. Verschijningsdatum nog onbekend.

Over de auteur(s)

Anton van de Sande (1942) studeerde geschiedenis te Nijmegen en promoveerde in 1977 op een proefschrift over de restauratiepolitiek van de Romeinse curie. Hij was hoofddocent cultuurgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen). Hoewel hij geen vrijmetselaar is was hij van 2000 tot zijn emeritaat in 2007 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden met als leeropdracht Vrijmetselarij als geestesstroming en sociaal-cultureel Europees verschijnsel.

Extra informatie

Titel

Vrijmetselarij in de Lage Landen

Subtitel

Een mysterieuze broederschap zonder geheimen

Auteur

Prof.dr. Anton van de Sande

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057309885

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!