9789057303357f.jpg

Warnsvelders • Wonen, werken en leven in de twintigste eeuw, door Henk Makkink † & Jan Rossel

 27,50

In 2004 heeft de Rijksoverheid besloten dat gemeenten in de Achterhoek en de Graafschap in het kader van de gemeentelijke herindeling worden opgeheven en samengevoegd. Dorp en buitengebied zijn deel uit gaan maken van de nieuw gevormde gemeente Zutphen.

Warnsvelders is veel meer geworden dan een afscheidsboek en vult bestaande uitgaven over de geschiedenis van Warnsveld aan met de beschrijving van aspecten van het dagelijkse en maatschappelijke leven van de Warnsvelders in de twintigste eeuw. Huisvrouwen, ondernemers, boerinnen en ambtenaren passeren de revue. Bovendien schetst Henk Makkink een beeld van diverse culturele en sportieve activiteiten en festiviteiten die door de jaren heen plaatsvonden in de gemeente. Verder belicht het boek de ontwikkeling van Warnsveld als gemeente, de groei van het dorp en staat het stil bij enkele ontwikkelingen in en rond de Tweede Wereldoorlog. Het boek is rijk geïllustreerd en voorzien van beelden die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Een waardevolle uitgave voor de echte ‘Warnsvelders’ en zij die zich zo voelen, maar ook voor de echte geschiedenisliefhebber en de ‘gewone’ nieuwsgierige.

Over de auteur(s)

H.K. Makkink † en J. Rossel
Warnsvelders was een initiatief van het voormalige gemeentebestuur van Warnsveld, bedoeld als afscheidsboek voor de inwoners van de gemeente Warnsveld.

Extra informatie

Titel

Warnsvelders

Subtitel

Wonen, werken en leven in de twintigste eeuw

Auteur

H.K. Makkink † / J. Rossel

Omvang

200 pagina’s

Formaat

21,0 x 29,7 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057303357

Gewicht 0.971 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!