9789462495067f

Geschiedenis van het Westland • Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa, door Jaap van Duijn

 39,50

De geschiedenis van het Westland
Over het Westland zijn in de loop der jaren honderden artikelen en boeken verschenen, maar die gingen altijd over een bepaald thema, een bepaalde plaats of over een bepaalde periode in de geschiedenis van de streek. Er was tot nu toe echter nooit een boek verschenen dat de hele geschiedenis van het Westland behandelt, een boek waarin alle relevante onderwerpen, plaatsen en tijdvakken in chronologische volgorde en in hun onderlinge samenhang worden gepresenteerd, van de prehistorie tot nu. Dat boek is er nu.

Het Westland, sinds de 18e eeuw dé tuinbouwstreek van Nederland, kent een rijke geschiedenis. Bewoningssporen gaan terug tot de Steentijd. In de Romeinse Tijd was het Westland, gunstig gelegen aan de Maasmond en aan het kanaal van Corbulo, een dichtbevolkt gebied. Tijdens de Gouden Eeuw kwam het grootste deel van het Westland in het bezit van Oranje: de prinsen waren heer van Monster, Naaldwijk, Wateringen en ’s-Gravenzande. In het lustoord, dat het Westland in de 18e eeuw was, verschenen tientallen buitenplaatsen. Honderd jaar later werd het Westland de ‘tuin van Europa’, met druiven en tomaten als belangrijke exportproducten. Ook vandaag is de tuinbouw nog steeds de economische motor van de streek.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt november 2020.

Over de auteur(s)

Jaap van Duijn (1943), zoon van een Naaldwijkse tuinder, was hoogleraar economie en bestuurslid van de Rotterdamse beleggingsmaatschappij Robeco. Hij publiceerde honderden
artikelen en een tiental boeken over economie en beleggen, maar heeft altijd al de geschiedenis van zijn geboortestreek willen beschrijven.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van het Westland

Subtitel

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa

Auteur

Jaap van Duijn

Omvang

432

Formaat

24,0 x 30,0 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462495067

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!