9789462493674f

Geschiedenis van de Antillen brengt de complete geschiedenis tot leven van de zes Caraïbische eilanden die al eeuwenlang met Nederland verbonden zijn. Het is de meest actuele uitgave over zowel de bekendste eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao als over de vaak verwaarloosde geschiedenis van de Bovenwindse eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Over de oorspronkelijke bewoners, de komst van de Spanjaarden en later van de Zeeuwen en Hollanders. Over slavernij, het verzet ertegen en de afschaffing daarvan, over het komen en gaan van olieraffinaderijen. Uiteraard komen ook de ontwikkeling van kolonie tot rijksdeel en het verkrijgen van de ‘status aparte’ en de status van Nederland­se gemeente aan bod. De gecompliceerde bevolkingssamenstelling, de onderlinge relaties tussen de zes eilanden en de betrekkingen met Nederland en andere landen worden belicht vanuit de Caraïbische context.

Deze compleet herziene editie Geschiedenis van de Antillen. Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten bevat nieuwe onderzoeksgegevens en licht recente inzichten over dekolonisatie toe. Een team van Antilliaanse en Nederlandse auteurs en fotografen belicht niet alleen de economische, politieke en demografische aspecten; ruime aandacht krijgen ook het sociale en culturele leven en de natuur op de Antillen. Naast de grote lijnen is er speciale aandacht voor interessante of controversiële onder­werpen, zoals bijvoorbeeld Tula, de strijd om het Papiaments en racisme. Un buki dushi pa un i tur.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt in het voorjaar van 2021.

Over de auteur(s)

Geschreven en verbeeld door een team van auteurs en fotografen, onder redactie van Leo Dalhuisen, Ronald Donk en Rosemarijn Hoefte.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van de Antillen

Subtitel

Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten

Auteur

onder redactie van Leo Dalhuisen, Ronald Donk, Rosemarijn Hoefte

Omvang

192 pagina’s

Formaat

23,3 x 29,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462493674

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!