9789057304965f

Gevelstenen van Hans ’t Mannetje • Luxe gebonden editie, door Ina Wilbrink en Hans ‘t Mannetje, fotografie Wim Ruigrok

 74,50

Kijken naar de gevelstenen van Hans ’t Mannetje is binnentreden in een bijzonder universum. Bijzonder is de omvang van zijn oeuvre en de technische virtuositeit, maar vooral de zeggingskracht en de verrassende actualiteit van zijn stenen spreken tot de verbeelding.
’t Mannetje haalde het genre uit de sfeer van Oud-Hollandse nostalgie, kwam tot vernieuwing van het medium en voorzag het van een eigen grammatica. Hij geeft onverwachte wendingen aan vertrouwde begrippen en zegswijzen, brengt bijbelteksten en spreekwoorden tot leven met hedendaagse voorwerpen, maar koppelt even gemakkelijk bijna vergeten ambachten en gereedschappen aan actuele verschijnselen. Zijn oeuvre telt inmiddels bijna tweehonderd stenen.

Deze uitgave geeft een compleet overzicht van de gevelstenen die de kunstenaar sinds de jaren zestig maakte. Oud-Volkskrant fotograaf Wim Ruigrok fotografeerde de verschillende gevelstenen. De kunstenaar zelf heeft de foto’s voorzien van een iconografische beschrijving en gaat in op de ‘grammatica’ van de gevelsteen, de belettering en het polychromeren. Ina Wilbrink heeft samen met ’t Mannetje gezorgd voor een beschrijving van biografie en beroepsontwikkeling van de kunstenaar. Daarnaast geeft ze van een aantal stenen een uitgebreide beschrijving.

Hans ’t Mannetje (1944) bekwaamde zich onder meer bij Hildo Krop, de laatste Amsterdamse stadsbeeldhouwer. Sinds 1986 wijdt hij zich volledig aan de moderne gevelsteen en heeft een zelfstandige beeldhouwerspraktijk.

Over de auteur(s)

Hans ’t Mannetje (1944) bekwaamde zich onder meer bij Hildo Krop, de laatste Amsterdamse stadsbeeldhouwer. Sinds 1986 wijdt hij zich volledig aan de moderne gevelsteen en heeft een zelfstandige beeldhouwerspraktijk.

Extra informatie

Titel

Gevelstenen van Hans ’t Mannetje

Subtitel

Luxe gebonden editie

Auteur

Ina Wilbrink en Hans ‘t Mannetje, fotografie Wim Ruigrok

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057304965

Gewicht 0.918 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!