9789462494503f

Musea hebben veel meer in huis dan zij kunnen tonen aan het publiek. Er liggen vaak omvangrijke collecties in de depots. Door tentoonstellingen, onderzoek en verwervingen wordt continu nieuwe kennis en informatie gegenereerd. Veel meer dan doorgaans verteld kan worden. Uit deze editie van Arma, het jaarboek van het Nationaal Militair Museum (NMM) –in samenwerking met het Marinemuseum, het Marechausseemuseum en het Mariniersmuseum – blijkt hoe divers en interessant de collecties zijn. Specialisten presenteren diverse ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten. Bij vrienden van het museum is als vanouds veel kennis aanwezig over objecten en deelcollecties, waarvoor een platform geboden wordt. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met de Stichting Vrienden van het Nationaal Militair Museum, net als met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) en het Rijksmuseum. Iedereen met interesse voor militaire geschiedenis en ‘militaria’, vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur, vindt in deze uitgave iets van zijn of haar gading. Arma 2019 begint in de middeleeuwen en eindigt in het heden. Verder is er in de bijdragen aandacht voor alle vier de krijgsmachtdelen. Zo komen we van artikelen over hellebaarden en harnasproductie in Nederland, via onder meer de Waterlooheld Hendrik Detmers en de rol van de kanonneerboot Hr. Ms. Flores tijdens D-Day uiteindelijk uit bij de replica van een Fokker C.X voor het NMM, waaraan 25 jaar is gebouwd. Met een bijdrage over 75 jaar vrouwen in de Nederlandse krijgsmacht wordt in een actueel onderwerp voorzien. Tot slot is er aandacht voor bijzondere objecten of complete verzamelingen die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, Arma bevat veel munitie!

Over de auteur(s)

Redactie: dr. Louis Ph. Sloos, hoofdredacteur, drs. Tristan Broos, beeldredacteur, drs. Jeroen ter Brugge, Rogier Koedijk MA, Lt.-kol. b.d. Erwin Vonk en drs. Mathieu Willemsen
Auteurs: Kim Bootsma MA, drs. Graddy Boven, Paul van Brakel, Ing. Wout Dreschler, Casper van Dijk, drs. Leon Homburg, drs. Jeroen Punt, drs. Herman Roozenbeek, dr. Louis Ph. Sloos, drs. Alfred Staarman, Lt.-gen. b.d. dr. Dirk Starink en drs. Mathieu Willemsen.

Extra informatie

Titel

Arma

Subtitel

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2019

Auteur

Louis Sloos (red.)

Omvang

256

Formaat

17,0 x 23,0

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462494503

Gewicht 0.668 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!