9789057304385f.jpg

Bach en het getal • Een onderzoek naar de getallensymboliek en de esoterische achtergronden, door Van Houten & Kasbergen

 32,50

Het onderwerp van de getallensymboliek in de muziek van Johann Sebastian Bach wordt in het algemeen met enige argwaan bekeken. Getallensymboliek is een kwetsbare materie, omdat men op dit gebied eigenlijk niets onomstotelijk bewijzen kan.

In Bach en het getal wordt met nauwkeurig uitgewerkte voorbeelden duidelijk gemaakt, dat Bach op allerlei verschillende en geraffineerde manieren zijn naam in zijn composities heeft vervlochten. Er worden verbindingen gelegd met de symboliek van de broederschap der Rozenkruisers, een esoterisch genootschap uit de 17de eeuw dat ook buiten Duitsland grote invloed had. Tenslotte wordt de kern van het gehele onderwerp onthuld; de getallensymboliek bij Bach is onlosmakelijk verbonden met een zeer diepzinnig, bijna bovenmenselijk esoterisch denken. Door de didactische opbouw en presentatie is het boek toegankelijk voor ieder die geïnteresseerd is in Bach en zijn getallensymboliek.

Over de auteur(s)

Marinus Kasbergen (1936) studeerde piano, compositie en muziektheorie in Rotterdam en Tilburg. Van 1968 tot 2000 docent muziektheorie, analyse en muziekgeschiedenis aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.
Kees van Houten (1940) studeerde piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Van 1971 tot 1992 was hij hoofdvakdocent orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij publiceerde diverse studies en beschouwingen over J.S. Bach.

Extra informatie

Titel

Bach en het getal

Subtitel

Een onderzoek naar de getallensymboliek en de esoterische achtergronden hiervan in het werk van Johann Sebastian Bach

Auteur

door Kees van Houten en Marinus Kasbergen

Omvang

304 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0 cm

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789057304385

Gewicht 0.51 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!