9789462492639f

Lochem als stad is bijzonder. Met een nog heel herkenbare middeleeuwse kern en een roemruchte, maar voor velen onbekende geschiedenis. Lochem als gemeente is bijzonder. Veel landgoederen in een zeer afwisselende natuur. Met eigenzinnige en initiatiefrijke mensen. Deze serie gaat over Lochem. Over zijn historie van vóór en van na 1815 (deel I en II), over hoe het is belegerd (deel III), over zijn kastelen (deel IV) en over zijn meest markante mensen (deel V). Vijf boeken in een cassette. Die horen toch zeker in iedere Lochemse boekenkast!

Lochem – Belegerd (3) vertelt hoe Lochem vele malen is belegerd, bezet en bevrijd. Over de belegeringen door Maximiliaan van Egmont, Verdugo en Spinola, bevrijding door Ernst van Nassau. Over tweemaal bezetting door de bisschop van Münster, over het gedwongen worden nu eens Fransen en dan weer Hanoversen, Westfalen, Engelsen en Kozakken onderdak te geven. Over Duitse bezetting en over de bevrijding door de Engelsen.

Over de auteur(s)

Focko De Zee heeft vele lezingen gehouden over (groot) Lochem. In deze serie voegde hij veel van zijn materiaal samen en combineerde dat met ander materiaal tot een compleet beeld. Wout Klein was hoofdredacteur van de Lochemse Canon en heeft het deel Markante Mensen en de beeldredactie voor zijn rekening genomen.

Extra informatie

Titel

Lochem – Belegerd (los verkrijgbaar)

Subtitel

Over Lochem > Deel III

Auteur

Focko De Zee en Wout Klein

Omvang

96

Formaat

16,0 x 24,0

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462492639

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!