9789462490383f

De bouw van een Oost-Indiëvaarder • Bouwtekeningen van een Hollands spiegelretourschip in de Gouden Eeuw, door Willem Vos

 205,00

Scheepsbouwmeester Willem Vos fascineerde de wereld door van 1985 tot 1995 met een groep werkloze jongeren in Lelystad een reconstructie te bouwen van de Batavia, het bekende spiegelretourschip van de VOC. Hij neemt de lezer mee op een historische reis naar het jaar 1627, als op de Peperwerf in Amsterdam de bouw van de Batavia op het punt van beginnen staat. Binnen acht maanden moet de klus zijn geklaard…

In de uitgave Bouw van een Oost-Indiëvaarder. Visie op de bouw van een Hollands spiegelretourschip legt Willem Vos uit hoe zijn voorgangers in de Gouden Eeuw een spiegelretourschip bouwden. Deze kennis ging vroeger over van vader op zoon en in later eeuwen grotendeels verloren. Terugkijkend op zijn levenswerk zet Willem Vos zijn unieke vakkennis en ervaring op papier zoals alleen hij dat kan.
 
De bouw- en detailtekeningen die Willem Vos hierbij maakte zijn bijeengebracht in een afzonderlijke publicatie: De bouw van een Oost-Indiëvaarder. Bouwtekeningen van een Hollands spiegelretourschip in de Gouden Eeuw. Deze bouwtekeningen zijn opgenomen in een unieke exclusieve verzamelmap.

Deze bijzondere en exclusieve verzamelmap verschijnt in een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren en wordt u aangeboden voor de prijs van € 195,- (excl. € 10,- verzend- en verpakkingskosten). Naast de exclusieve verzamelmap ontvangt u geheel gratis het boek De bouw van een Oost-Indiëvaarder. Visie op de bouw van een Oost-Indiëvaarder, waarin Willem Vos zijn unieke vakkennis en ervaring op papier zet zoals alleen hij dat kan. De zelfgemaakte tekeningen worden in begeleidende teksten nader verklaard. Het fraai gebonden boek bevat 168 pagina’s en talrijke illustraties.

Over de auteur(s)

Scheepsbouwmeester Willem Vos (1940) is een ambachtsman, een begenadigd kunstenaar en een boeiend verteller. Na zelf gevaren te hebben, richtte hij zich op het bouwen van traditionele houten schepen. De Batavia is zijn meesterwerk.

Extra informatie

Titel

De bouw van een Oost-Indiëvaarder

Subtitel

Bouwtekeningen van een Hollands spiegelretourschip in de Gouden Eeuw

Auteur

Willem Vos

Omvang

38 pagina’s

Formaat

50,0 x 70,0

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462490383

Gewicht 5.5 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!