9789057308468f.jpg

Onze man in Constantinopel • Frederik Gijsbert Baron van Dedem (1743-1820), door Henk Boom

 27,50

Met Onze man in Constantinopel wordt een boeiend beeld geschetst van de omstandigheden waaronder de uit Wijhe afkomstige baron Frederik Gijsbert van Dedem zijn diplomatieke werk tussen 1785 en 1808 moest verrichten in de hoofdstad van het Osmaanse Rijk.

Het is het verhaal over een Overijsselse baron die met grote volharding zijn taak als ambassadeur vervulde in de jaren dat de Turkse suprematie tanende was. Het waren de jaren dat in Nederland een einde kwam aan het stadhouderlijke tijdperk en dat het vuur van de Franse revolutie de Bataafse Republiek in alle heftigheid beroerde.

Tegen die achtergrond van oorlogen, oproer en politieke onzekerheden beschrijft de auteur het ongemakkelijke leven van een edelman, die de de toren van Nicholaaskerk aan de IJssel inruilde voor de minaretten aan de Bosporus. Gedurende zijn leven bouwde hij een niet te overtreffen staat van dienst op. Toch zou hij in 1820 als ambteloos burger in zijn huis De Gelder sterven.

Het verslag daarover heeft een hoog journalistiek gehalte met veel feiten, citaten en anekdotes. Het is het verhaal van een buitenlandcorrespondent die de lezer via archieven en bezoeken ter plekke meevoert naar de roerige tijd waarin Frederik Gijsbert van Dedem leefde.

Over de auteur(s)

Henk Boom (1945) is journalist en auteur van diverse publicaties met historische thema’s. Zijn boek De Grote Turk werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

Extra informatie

Titel

Onze man in Constantinopel

Subtitel

Frederik Gijsbert Baron van Dedem (1743-1820)

Auteur

Henk Boom

Omvang

272 pagina’s

Formaat

17,0 x 24,0 cm

Illustrering

geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057308468

Gewicht 0.634 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!