9789462493704f

Met de mantel der liefde • Misbruikschandalen in de rooms-katholieke kerk , door Maarten-Jan Dongelmans

 19,95

Met de mantel der liefde brengt de recente misbruikschandalen binnen de katholieke kerk wereldwijd in kaart. Het is het trieste verhaal van priesters die hun driften niet konden beteugelen en bisschoppen die de (veel)plegers de hand boven het hoofd hebben gehouden. Zij brachten daarmee de universele kerk in de jonge eenentwintigste eeuw in diskrediet.

Historicus Maarten-Jan Dongelmans, 25 jaar geleden auteur van de spraakmakende publicatie Zonden van de kerk, gaat in op een aantal prangende vragen. Zoals: hoe heeft het ooit zover kunnen komen en waarom start de stortvloed aan meldingen van slachtoffers in Nederland pas in 2010?

In Met de mantel der liefde wordt ook het tracé van de geschiedenis van de schandalen verduidelijkt. Hoe ze begonnen in Noord-Amerika en uiteindelijk niet alleen Nederland en Duitsland maar ook Australië bereikten. Aan het woord komen (internationale) slachtoffers en daders, terwijl de bevindingen van de Commissie Deetman en de reacties in de media niet onbesproken blijven.

Rode draad door het boek vormt het contrast tussen de christelijke leer met haar opvattingen en conventies en de realiteit van het dagelijks leven. Een verrassend boek om in één adem uit te lezen.

Over de auteur(s)

Drs. Maarten-Jan Dongelmans (1957) studeerde Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2015 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit als waardering voor jarenlang promotioneel werk in de culturele sector. Zijn naamsbekendheid dankt hij mede aan een groot aantal publicaties.

Extra informatie

Titel

Met de mantel der liefde

Subtitel

Misbruikschandalen in de rooms-katholieke kerk

Auteur

Maarten-Jan Dongelmans

Omvang

224

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462493704

Gewicht 0.369 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!