9789057309724f.jpg

Jean-Jacques Rousseau en zijn uitgever Marc-Michel Rey • Een verhaal uit de prehistorie van het auteursrecht, door David Peeperkorn

 22,50

De 18de-eeuwse philosophe Jean-Jacques Rousseau was de belangrijkste auteur van de Amsterdamse boekverkoper en uitgever Marc-Michel Rey. Aan de hand van hun correspondentie vertelt dit boek over hun zakelijke en persoonlijke relatie, in het bijzonder over de ideeën van Rousseau over zijn rechten op zijn werk. Deze lopen vooruit op wat tijdens de Franse Revolutie de eerste auteurswetten zullen worden.

Daarnaast beschrijft dit boek de pogingen van de Parijse drukker Guérin, in samenwerking met de directeur de la librairie Malesherbes, om Rousseau met Rey te laten breken en om zijn werk verder in Frankrijk te laten uitgeven. Dat liep slecht af. Het in Frankrijk verschenen ÉMILE werd door het Parlement van Parijs verboden en Rousseau moest vluchten naar Zwitserland.

Jean-Jacques Rousseau en zijn uitgever Marc-Michel Rey is bestemd voor lezers met belangstelling voor de geschiedenis van het auteursrecht, uitgevers, boekhistorici en literatuurhistorici.

Over de auteur(s)

David Peeperkorn (1937) was advocaat te Amsterdam, later raadsheer in het gerechtshof. Hij was auteursrecht specialist en onderzoekt thans de ontstaansgeschiedenis van dat recht.

Extra informatie

Titel

Jean-Jacques Rousseau en zijn uitgever Marc-Michel Rey

Subtitel

Een verhaal uit de prehistorie van het auteursrecht

Auteur

David Peeperkorn

Omvang

160 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309724

Gewicht 0.35 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!