9789462493728f

Verloren in de tijd van Einstein • Op zoek naar de waarheid achter Alfred Coppel Elsbach, door David Wertheim

 14,95

Als hij niet in 1931, op 34-jarige leeftijd, zelfmoord zou hebben gepleegd, was Alfred Coppel Elsbach waarschijnlijk een groot filosoof geworden. Zijn filosofische inzichten in de betekenis van de relativiteitstheorie zijn inmiddels vrijwel vergeten, maar kregen in hun tijd internationale aandacht en werden bediscussieerd door niemand minder dan Einstein zelf.

In Verloren in de tijd van Einstein neemt de historicus David Wertheim op eigen wijze de lezer mee in een speurtocht naar de tragiek van deze in de mist van de geschiedenis zoek geraakte wetenschapsfilosoof. Wie was deze telg van een joodse familie van slagers en industriëlen in Oss, die in aanraking kwam met enkele van de grootste filosofen en natuurkundigen van een door oorlog en wetenschappelijke ontwikkelingen snel veranderende wereld? Waarom schreef hij over de relativiteitstheorie? En waarom maakte hij zo vroeg een einde aan zijn leven?

De zoektocht naar de tijd van Einstein en de filosofische controverses die de relativiteitstheorie ontketende, mondt uit in een verkenning van de mogelijkheden en onmogelijkheden om het verleden terug te halen en de diepere vraag waarom wij dat zouden willen.

Over de auteur(s)

David Wertheim (1970) studeerde filosofie en geschiedenis in Jeruzalem en geschiedenis in Amsterdam. Hij promoveerde op een onderzoek naar de joodse receptie van Spinoza in Weimar Duitsland. Momenteel is hij directeur van het Menasseh ben Israël Instituut voor Joodse Studies in Amsterdam.

Extra informatie

Titel

Verloren in de tijd van Einstein

Subtitel

Op zoek naar de waarheid achter Alfred Coppel Elsbach

Auteur

David Wertheim

Omvang

176 pagina’s

Formaat

12,5 x 20,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462493728

Gewicht 0.236 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!