9789057309434f.jpg

De Grote oorlog • De CANON van de eerste wereldoorlog, 1914-1918, door Kraaijestein en Schulten

 29,95

Op 28 juni 1914 worden in Sarajevo de Oostenrijkse troonopvolger en zijn vrouw door een Bosnisch-Servische terrorist doodgeschoten. Ruim een maand later breekt de oorlog uit tussen Oostenrijk/Hongarije en Servië. Andere landen mengen zich in het conflict en de Eerste Wereldoorlog is een feit. Alle grootmachten van toen vochten mee, zoals Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk-Hongarije, Rusland, de Verenigde Staten en Japan.

Tegen de algemene verwachting in zou de oorlog meer dan vier jaar duren. Rond de tien miljoen militairen sneuvelden op uiteenlopende plaatsen in de wereld. De meeste in de loopgraven aan het front in België en Frankrijk, maar er werd ook hard gevochten in Polen, Italië, Turkije, op de Balkan en in Afrika. Dit boek behandelt in woord en beeld 50 onderwerpen die het meest sprekend zijn voor deze ingrijpende periode.

Dat zijn uiteraard de grote veldslagen zoals die bijvoorbeeld werden geleverd bij Verdun, de Somme en aan het Oostfront. Maar ook thema’s als wapens, mijnenoorlog, spionage, propaganda, muiterij, het leven in de loopgraven, de positie van vrouwen, de oorlogsliteratuur en het thuisfront. Verder komen in De Grote oorlog de ingrijpende gevolgen aan de orde voor de buitenlandse en binnenlandse politiek van de deelnemende landen en de neutralen, waaronder Nederland. Volgens velen waren die gevolgen rechtstreeks verantwoordelijk voor de latere, nog catastrofalere Tweede Wereldoorlog en ook voor sommige ernstige conflicten in onze tijd.

Over de auteur(s)

Dr. Martin Kraaijestein en dr. Paul Schulten doceerden aan de Historische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij schreven samen een tiental artikelen en twee boeken over de Eerste Wereldoorlog. Hun laatste boek, Het Epos van Gallipoli, verscheen in 2009.

Extra informatie

Titel

De Grote oorlog

Subtitel

De CANON van de eerste wereldoorlog, 1914-1918

Auteur

Martin Kraaijestein en Paul Schulten

Omvang

192 pagina’s

Formaat

23,8 x 28,6

Illustrering

geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057309434

Gewicht 1.236 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!