9789057304484f.jpg

Kaarsenkroon Sint Walburgiskerk • Een Jeruzalemluchter als wegwijzer, door Aartje Bos-Oskam

 22,50

Elk jaar lopen duizenden mensen om de prachtige middeleeuwse kaarsenkroon in de Sint Walburgiskerk in Zutphen. In de onderrand zijn oude gotische letters gegraveerd en zijn afbeeldingen aangebracht van burchten, de eenhoorn en de maagd, jagers, dansers, herten en honden. Hogerop in de kroon zijn 30 vosjes te vinden. Elke afbeelding heeft een eigen betekenis, en de geschiedenis van de kroon is intrigerend.

De kaarsenkroon blijkt nu een Jeruzalemluchter te zijn uit ± 1397, nog veel ouder dan tot dusver werd aangenomen. Over die periode wordt langzaam meer bekend. Zo lijkt de kroon ons de spannende verhalen te vertellen van de lijdende eenhoorn, van de zoektocht van de valkenier en van de bruidegom en de bruid. De eeuwenoude christelijke symboliek laat ons zelfs zien welke weg pelgrims van de aarde naar het hemelse Jeruzalem zal leiden.

Aartje Bos-Oskam (1942) is gids in de Sint Walburgiskerk en deed uitgebreid onderzoek naar de geheimzinnige kaarsenkroon. In De kaarsenkroon van de Sint Walburgiskerk beschrijft zij wat zij op het spoor kwam.

Over de auteur(s)

Aartje Bos-Oskam (1942) is gids in de Sint Walburgiskerk en deed uitgebreid onderzoek naar de geheimzinnige kaarsenkroon. In deze uitgave beschrijft zij wat zij op het spoor kwam.

Extra informatie

Titel

De kaarsenkroon van de Sint Walburgiskerk

Subtitel

Een Jeruzalemluchter als wegwijzer

Auteur

Aartje Bos-Oskam

Omvang

72 pagina’s

Formaat

21 x 21 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057304484

Gewicht 0.275 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!