9789462492660f

Lochem – Kastelen (los verkrijgbaar) • Over Lochem > Deel IV, door Focko De Zee en Wout Klein

 14,95

Lochem als stad is bijzonder. Met een nog heel herkenbare middeleeuwse kern en een roemruchte, maar voor velen onbekende geschiedenis. Lochem als gemeente is bijzonder. Veel landgoederen in een zeer afwisselende natuur. Met eigenzinnige en initiatiefrijke mensen. Deze serie gaat over Lochem. Over zijn historie van vóór en van na 1815 (deel I en II), over hoe het is belegerd (deel III), over zijn kastelen (deel IV) en over zijn meest markante mensen (deel V). Vijf boeken in een cassette. Die horen toch zeker in iedere Lochemse boekenkast!

Lochem • kastelen (4) beschrijft de meer dan 30 kastelen en landgoederen die Lochem ooit heeft gekend. Van de oorspronkelijke burchten Dorth, Verwolde en Nettelhorst, via 17e-eeuwse pronkhuizen als de Voorst en de Ehze tot aan 19e-eeuwse landhuizen als ‘t Joppe en de Boekhorst. Van spiekers, hofsteden en havezaten tot en met lustoorden en buitenplaatsen.

Over de auteur(s)

Focko De Zee heeft vele lezingen gehouden over (groot) Lochem. In deze serie voegde hij veel van zijn materiaal samen en combineerde dat met ander materiaal tot een compleet beeld. Wout Klein was hoofdredacteur van de Lochemse Canon en heeft het deel Markante Mensen en de beeldredactie voor zijn rekening genomen.

Extra informatie

Titel

Lochem – Kastelen (los verkrijgbaar)

Subtitel

Over Lochem > Deel IV

Auteur

Focko De Zee en Wout Klein

Omvang

96

Formaat

16,0 x 24,0

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462492660

Gewicht 0.298 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!