Aanbieding!
9789462490512f

The Last Kingdom • Dé boeken bij de tv-serie van de BBC, door Bernard Cornwell

 9,95  19,95

De in het najaar startende tv-serie The Last Kingdom wordt gezien als BBC’s antwoord op het fenomeen Game of Thrones. De bekende Nederlandse acteur Rutger Hauer heeft een grote rol in de 8-delige tv-serie als Ravn, de blinde dichter. Het verhaal, dat zich tijdens de heerschappij van Alfred de Grote in de negende eeuw afspeelt, is gebaseerd op de boeken Het Laatste Koninkrijk en De Witte Ruiter van Bernard Cornwell.

‘En toen zagen we ze. Drie schepen. In mijn herinnering kwamen ze uit een mistbank gegleden… Ze waren prachtig… Die zomerdag zo lang geleden had ik het gevoel dat de drie schepen op het water dansten… ‘Dat duivelsgebroed’, gromde mijn vader. Hij was niet bepaald een goed christen, maar hij was op dat moment bang genoeg om een kruis te slaan.’

Hier spreekt Uhtred, heer van Bebbanburg, de hoofdpersoon van Het laatste koninkrijk dat zich afspeelt in het door de Vikingen belaagde en bezette Noord-Engeland. Als weesjongen van tien jaar wordt Uhtred gevangengenomen en geadopteerd door een Viking. Maar door zijn afkomst blijft hij onlosmakelijk verbonden met Alfred, de koning van Wessex, het enige Engelse rijk dat niet door de Vikingen is onderworpen.

‘Ik begreep eindelijk dat ik bij de Vikingen weliswaar gelijk was aan mijn naaste vrienden, maar dat ik zonder die vrienden een van de vele krijgers zonder land of heer zou zijn. Onder de Saksen echter was ik werkelijk één van hen en niet afhankelijk van andermans grootmoedigheid.’

Veel gelegenheid voor zulke overpeinzingen heeft de held van Het Laatste Koninkrijk niet, want ook in De Witte Ruiter tuimelen de gewelddadige krachtmetingen tussen de Vikingen en de Saksen van de pagina. Tegen de achtergrond van de grillige Engelse zuidwestkust, de moerassen van Somerset en het verafgelegen westen van Wales weerstaat de gedecimeerde macht van Alfred de Grote. In dit negende-eeuwse drama speelt Uhtred zijn eigen rol.

Over de auteur(s)

Bernard Cornwell (1944) is de grootste schrijver van historische avonturenromans in het Engels taalgebied (Washington Post) Het laatste Koninkrijk en De witte ruiter zijn de eerste twee delen van een reeks over het Engeland van de negende eeuw.
Cornwell schrijft met vaart en humor. Hij paart psychologische overtuigingskracht aan historische precisie

Extra informatie

Titel

The Last Kingdom

Subtitel

Dé boeken bij de tv-serie van de BBC

Auteur

Bernard Cornwell

Omvang

720 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

tekst

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789462490512

Gewicht 1.221 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!