9789057304941f.jpg

Geschiedenis van Suriname • Van stam tot staat, door Leo Dalhuisen e.a.

 39,50

Suriname en de Surinaamse gemeenschap zijn nog steeds regelmatig in het Nederlandse nieuws. Geschiedenis van Suriname is de meest actuele uitgave over de turbulente geschiedenis van dit voormalige Nederlandse rijksdeel. Een onmisbaar naslagwerk voor wie op zoek is naar achtergronden.

In woord en beeld legt het boek een bewogen geschiedenis van ruim 10.000 jaar vast: over de oorspronkelijke bewoners, de lange weg van slavernij en kolonisatie naar democratie. Over Indianen, Europeanen, slaven en marrons, creolen, Hindoestanen en Javanen. Een team van Surinaamse en Nederlandse auteurs belicht de rol van Suriname in de Tweede Wereldoorlog, de bijdrage van de kolonie aan de welvaart van Nederland en de betekenis van bauxiet voor Suriname. Maar ook de achtergronden van de onafhankelijkheid, de jonge Republiek, de staatsgreep van Bouterse en het junglecommando van Brunswijk. De banden van Suriname met het Caribisch gebied, Surinamers in Neder-land en Nederlanders in Suriname; het komt allemaal uitgebreid aan bod.

Geschiedenis van Suriname hoort in iedere boekenkast in Nederland en Suriname te staan. Het laat u kennismaken met de verschillende visies op de uitermate boeiende geschiedenis van een land waarin mensen uit vier werelddelen met elkaar samenleven.

Over de auteur(s)

Historici Maurits Hassankhan en Jerry Egger (Suriname), Eveline Bakker, Leo Dalhuisen en Frans Steegh (Nederland) publiceerden over historische onderwerpen en ontwikkelden lesmateriaal voor het geschiedenisonderwijs.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van Suriname

Subtitel

Van stam tot staat

Auteur

Leo Dalhuisen e.a.

Omvang

192 pagina’s

Formaat

23,3 x 29,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden met stofomslag

ISBN

9789057304941

Gewicht 1.424 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!