9789057306211f

Quaco • Leven in slavernij, door Eric Heuvel & Ineke Mok

 37,50

Deze luxe gebonden editie met halflinnen band verschijnt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren. De luxe editie is door Eric Heuvel gesigneerd en genummerd. Wees er snel bij want Op=Op.

Quaco. Leven in slavernij is het eerste grote stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden. Quaco, de hoofdpersoon, heeft werkelijk geleefd. Hij was een Akan en kwam uit een gebied dat nu in Ghana of Ivoorkust zou liggen. Na zijn ontvoering leefde hij eerst in West-Afrika in slavernij, daarna in Suriname en Nederland. Quaco was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de trans-Atlantische mensenhandel, waarbij ook Nederlanders betrokken waren.

Quaco is acht of negen jaar als hij rond 1770 wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Terwijl zijn broer achterblijft in het fort aan de kust van West-Afrika, wordt Quaco verkocht aan de kapitein van een slavenschip. Ziet Quaco zijn broer ooit nog terug? Met het meisje Afua weet hij de ontberingen aan boord te doorstaan. Ze komen in Paramaribo terecht, bij de rijke planter en bestuurder Walter Kennedy. Daar ontfermt de oudere slavin Olijf zich over hen. Quaco wordt Kennedy’s futuboi (lijfknecht). Dan leent Kennedy Quaco uit aan legerkapitein John Gabriel Stedman, die ten strijde trekt tegen de marrons (gevluchte slaven). Quaco moet mee. Onderweg wordt hij geconfronteerd met het harde leven op de plantages. De militaire missies brengen Quaco in gewetensnood. Bovendien dreigt hij Afua te verliezen.…

Op quaco-stripverhaal vindt u achtergrondinformatie over Quaco en het Nederlandse slavernijverleden.

Deze uitgave is mede gefaciliteerd door NiNsee, Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis.

Over de auteur(s)

Eric Heuvel (1960) winnaar van de Stripschapprijs in 2012, verwierf de meeste bekendheid met zijn historische strips over de Tweede Wereldoorlog: De ontdekking, De zoektocht en De terugkeer.
Ineke Mok (1959) is onderzoeker. Zij schreef o.a. het lesboek Kind aan de ketting; opgroeien in slavernij en was co-auteur van Jacquelina, slavin van plantage Driesveld.

Extra informatie

Titel

Quaco (luxe editie)

Subtitel

Leven in slavernij

Auteur

Eric Heuvel; Ineke Mok

Omvang

64 pagina’s

Formaat

21,3 x 29,1

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

luxe gebonden editie

ISBN

9789057306211

Gewicht 0.542 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!