9789057303081f.jpg

In het gareel • Mémoires van een Indisch zondagskind, door Rudy Boekholt

 27,50

In juli 1946 wordt Rudy Boekholt door zijn ouders in Batavia op de boot gezet om in Nederland zijn school af te maken; een katjong van amper negentien jaar. Maar liefst 49 jaar later volgt een emotioneel weerzien. In 1995 keert hij terug naar zijn geboorteland als adjudant in buitengewone dienst van H.M. de Koningin om haar te vergezellen tijdens haar officiële staatsbezoek aan Indonesië.

In het gareel vertelt het levensverhaal van een indische jongen die terug kan zien op een rijke en bijzondere loopbaan. Drie jaar stond hij prins Bernhard bij in zijn functie van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Die ervaring met het koningshuis kwam hem later – na zijn eervol ontslag uit militaire dienst – goed van pas. Hij sprak als voorzitter van het Indisch Platform direct met de hoofdrolspelers van alle grote perkara's (affaires) die de Indische gemeenschap raken zoals de staatsbezoeken aan Japan en Indonesië, de jaarlijkse 15 Augustus-herdenkingen, de oprichtingen van het Indisch Monument en het Indisch Huis, het staatsbezoek van keizer Akihito aan Nederland en de kwesties van de Indische tegoeden en het Indisch rechtsherstel. Bovendien adviseert Boekholt als adjudant in buitengewone dienst de Koningin sinds 1984 over tal van Indische onderwerpen.

Over de auteur(s)

Boekholt geeft als ‘insider’ een intrigerend kijkje achter de schermen van de besluitvorming in Nederland over Indische onderwerpen.

Extra informatie

Titel

In het gareel

Subtitel

Mémoires van een Indisch zondagskind

Auteur

Rudy Boekholt

Omvang

272 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0 cm

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789057303081

Gewicht 0.445 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!