9789462494879f

In De Canon van de Koninklijke Marine. Geschiedenis van de Zeemacht wordt in vijftig vensters zicht gegeven op de rijke historie van de zeemacht van Nederland. Dit boek gaat niet alleen over zeehelden of zeeslagen, maar laat zien hoe veelomvattend de geschiedenis van de marine is.

De thema’s zijn rijkgeschakeerd en voeren de lezer mee langs geuzen, kapers, slavernij en wapens. De modernisering wordt getoond: hoe men van zeil naar stoom overging en de recente overgang naar het tijdperk van de automatisering. Er wordt ingegaan op de rol van vrouwen, vanaf de zeventiende eeuw tot op de dag van vandaag. De eerste mariniers en moderne acties onder de vlag van de NAVO worden beschreven.

Roemruchte onderdelen van de marine komen aan bod, van het optreden van de mariniers ‘zo wijdt de wereld strekt’, tot de operaties van de vloot, de Kustwacht, de Mijnendienst, de Marine Luchtvaartdienst of de Onderzeedienst. Lijnen worden getrokken vanuit het verleden naar het heden en dwarsverbanden worden verkend: ook zeeschilders komen aan bod, van de Van de Veldes tot hun moderne collega’s.

Dit overzichtswerk toont aan de hand van vijftig gedenkwaardige onderwerpen de geschiedenis van de marine, van 1488 tot nu. De Canon van de Koninklijke Marine staat vol zaken die iedereen, professional of liefhebber, zou willen ontdekken.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt 15 oktober 2020.

Over de auteur(s)

Dr. Anne Doedens (1945) was docent Nieuwe Geschiedenis bij hoger onderwijsinstellingen in Amsterdam. Over hem, zijn werk: www.annedoedens.com. Vice-admiraal b.d. Matthieu J.M. Borsboom (1959) was commandant zeestrijdkrachten van 2010-2014, en is thans onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Scheepvaartmuseum. Meer over hem op de site consultancy.nl van KPMG.

Extra informatie

Titel

De Canon van de Koninklijke Marine

Subtitel

Geschiedenis van de Zeemacht

Auteur

Anne Doedens en Matthieu Borsboom

Omvang

192

Formaat

23,5 x 28,0 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462494879

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!