9789057304767f.jpg

De schat van Corpus Christi • VOC-kaarten boven water, door Sjoerd de Meer

 445,00

Enkele jaren geleden werd op het Corpus Christi College in het Engelse Oxford een verzameling zeer zeldzame VOC-zeekaarten ontdekt. De kaarten — die topgeheim waren in de tijd van de VOC — waren driehonderd jaar geleden opgeborgen en sindsdien in de vergetelheid geraakt…

Deze schat aan zeer zeldzame kaarten van de Verenigde Oostindische Compagnie, is in het bezit van het Maritiem Museum Rotterdam. Een deel van de kaarten is getekend door de vermaarde kaartenmaker Joan Blaeu. Dit belangrijke Nederlandse erfgoed is een rijke aanvulling op de internationaal befaamde kaartencollectie van het Maritiem Museum Rotterdam.

De mooiste kaarten uit de Corpus Christi Collectie zijn nu in een unieke exclusieve verzamelmap bijeengebracht. Deze schat, die in een gelimiteerde oplage wordt uitgebracht, kan nu ook in úw bezit komen.

De schat van Corpus Christi. VOC-kaarten boven water bestaat uit dertig zeekaarten die bijeengehouden worden in een chique en stevig uitgevoerde map. De map bevat tevens een handleiding waarin een beschrijving van iedere kaart is terug te vinden.

Over de auteur(s)

De selectie van kaarten is gemaakt door Sjoerd de Meer (1958) en Frits Loomeijer (1953) die samen ook de handleiding schreven. Beide auteurs zijn verbonden aan het Maritiem Museum Rotterdam; Sjoerd de Meer als conservator en Frits Loomeijer als algemeen directeur.

Extra informatie

Titel

De schat van Corpus Christi

Subtitel

VOC-kaarten boven water

Auteur

Sjoerd de Meer

Omvang

78 pagina’s

Formaat

70 x 50 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057304767

Gewicht 6 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!