9789057306853f.jpg

Kapers & Piraten • Schurken of helden?, door J. Schokkenbroek e.a.

 22,50

Kaapvaart en piraterij behoren zonder twijfel tot de meest populaire onderwerpen uit de maritieme geschiedenis. Kapers en piraten zijn al jaren hot, niet alleen in buitenlandse publicaties (en kaskrakers uit Hollywood!), maar ook in meer populair-wetenschappelijke boeken en artikelen. Over beide onderwerpen zijn boekenkasten vol geschreven.

In deze uitgave, een gezamenlijk project van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, komen de verschillen aan de orde tussen kaapvaart en piraterij: gelegaliseerde versus illegale actie. Het boek bestrijkt een periode van de oudheid tot nu, met als rode draad de vraag hoe er door de eeuwen heen tegen beide fenomenen werd aangekeken. Welk imago hadden de kapers en piraten die Nederlandse schepen aanvielen? En hoe was de beeldvorming over onze landgenoten die zelf als aanvaller optraden?

De rijke collecties van beide maritieme musea vormen het uitgangspunt voor dit boek. Deskundige auteurs nemen de lezer mee in het kielzog van beroemde en minder beroemde zeerovers en kapers als Gillis Dornhoven, Piet Hein, Claas Compaen en Simon de Danser. Deze reis door de tijd leidt ook langs de vele roversnesten. Zo kan de lezer een kijkje nemen in Duinkerken, het Caribische gebied, de Barbarijse staten, maar natuurlijk ook in Indonesië, de Zuid-Chinese Zee en het meest beruchte strijdtoneel van nu: Somalië.

Kapers & Piraten verscheen als jaarboek 2010 uit de serie Jaarboek Maritieme Musea Nederland.

Over de serie
De titels in deze serie zijn tot stand gekomen in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en het Maritiem Museum te Rotterdam.

Over de auteur(s)

Deze uitgave is samengesteld uit bijdragen van deskundigen, verbonden aan het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, en van experts van buiten deze twee musea.

Extra informatie

Titel

Kapers & Piraten

Subtitel

Schurken of helden?

Auteur

Joost C.A. Schokkenbroek & Jeroen ter Bruggen

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,0 x 28,0

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

Serie

Jaarboek Maritieme Musea Nederland

ISBN

9789057306853

Gewicht 0.622 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!