9789057307737f.jpg

Nederland – Engeland • Reflecties over zee, door Irene Jacobs e.a.

 27,50

Wapengekletter, kanonnengebulder en economische concurrentie. De maritieme band tussen Nederland en Engeland lijkt in de literatuur vaak alleen te bestaan uit oorlogsvoering of competitie tussen de VOC en de East-India Company. Deze uitgave neemt voor de verandering niet de strijd onder de loep, maar uiteenlopende vormen van samenwerking tussen beider landen van de 17de tot en met de 20ste eeuw. Want die is het bekijken waard!

De twee maritieme naties beïnvloedden elkaar in tijden van vrede én oorlog op cultureel, economisch en wetenschappelijk gebied. Van de Hollandse zeeschilder Willem van de Velde tot de Schotse ingenieur Duncan Christie – schilders, schrijvers, cartografen, scheepsbouwers, vissers, technici en (Olympische) watersporters weten elkaar te vinden en wisselen kennis, expertise en vaardigheden uit. Beide landen spiegelen zich aan elkaar. Een aantal facetten van deze reflectie wordt in deze bundel getoond.

Nederland – Engeland is een gezamenlijke productie van het Maritiem Museum Rotterdam en Het Scheepvaartmuseum.

De uitgave vormt een podium voor de uitmuntende museale collecties èn voor de deskundigheid van de conservatoren van beide musea. Opmerkelijke, kleurrijke en unieke museumstukken zijn het uitgangspunt voor 17 boeiende bijdragen over vier eeuwen vreedzame Nederlands-Engelse maritieme interactie.

Verschenen als jaarboek 2011 uit de serie Jaarboek Maritieme Musea Nederland.

Over de serie
De titels in deze serie zijn tot stand gekomen in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en het Maritiem Museum te Rotterdam.

Over de auteur(s)

Deze uitgave is samengesteld uit bijdragen van deskundigen, verbonden aan Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, en van experts van buiten deze twee musea.

Extra informatie

Titel

Nederland – Engeland

Subtitel

Reflecties over zee

Auteur

Onder redactie van Irene Jacobs en Joost Schokkenbroek

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,0 x 28,0 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

Serie

Jaarboek Maritieme Musea Nederland

ISBN

9789057307737

Gewicht 0.626 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!