9789057303272f.jpg

Topstukken Maritiem Museum Rotterdam • Van VOC tot Nedlloyd, door Dicke e.a.

 32,50

Ruim 150 jaar verzamelen heeft het Maritiem Museum Rotterdam een collectie van wereldklasse opgeleverd. Wat in 1851 begon met een presentatie van scheepsmodellen in de Nederlandsche Yachtclub te Rotterdam, is uitgegroeid tot een hoogkwalitatieve en brede collectie van bijna 900.000 objecten. Het Maritiem Museum Rotterdam toont met zijn collectie aan hoeveel invloed de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Zo voldoet het museum nog steeds aan de motivatie van prins Hendrik, de grondlegger van de collectie.

De innige samenwerking met de maritieme sector door de eeuwen heen komt nadrukkelijk tot uitdrukking in de collectie. Topstukken Maritiem Museum Rotterdam bevat hoogtepunten zoals de zeventiende-eeuwse cartografie en schilderkunst maar ook mooie scheepsmodellen die verband houden met de offshore en scheepsbouw en symbool staan voor de innovatieve kracht van de moderne Nederlandse maritieme industrie.

De topstukken in dit boek vertellen het verhaal van de rijke maritieme geschiedenis: van de VOC tot aan rederij Nedlloyd en van de walvisvaart op Spitsbergen tot de olie- en gaswinning op de Noordzee.

Over de auteur(s)

Redactie Matthijs Dicke, Boudewijn Pothoven en Annelies van der Zouwen zijn respectievelijk als onderzoeker , directeur en projectleider verbonden aan onderzoeksbureau Stad en Bedrijf in Rotterdam.

Extra informatie

Titel

Topstukken Maritiem Museum Rotterdam

Subtitel

Van VOC tot Nedlloyd

Auteur

Matthijs Dicke, Boudewijn Pothoven en Annelies van der Zouwen

Omvang

148 pagina’s

Formaat

21,3 x 30,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057303272

Gewicht 0.907 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!