9789462490338f

Willem Vos • Biografie van een Scheepsbouwmeester, door Wilfried Vonk

 19,95

Willem Vos (Broek in Waterland, 1940) fascineerde de wereld door in tien jaar tijd (1985-1995) met werkloze jongeren in Lelystad een reconstructie te bouwen van VOC-spiegelretourschip de Batavia, het schip dat in 1629 op haar eerste reis verging voor de kust van Australië. Het krankzinnig geachte plan groeide uit tot een luid bejubeld experiment in de historische scheepsbouw. Toen de Batavia van Vos in 2000 zeilde voor de kust van Australië, hadden miljoenen mensen de werf bezocht en hadden vele honderden ‘kansarme’ jongeren een vak geleerd.

Maar de droom van Vos veranderde in een nachtmerrie. Bestuurlijke overmoed met opvolger De Zeven Provinciën, tanende belangstelling, geldgebrek en conflicten met het werfbestuur verdreven de scheepsbouwmeester van ‘zijn’ werf. In een zware depressie sneed hij in 2003 zijn polsen door. Zijn vrouw Mada en zoon Jan voorkwamen erger. De Zeven Provinciën werd nooit voltooid, maar de scheepsbouwmeester rechtte zijn rug, klaar voor een nieuwe strijd: behoud van de Batavia voor toekomstige generaties.

Willem Vos, biografie van een scheepsbouwmeester vertelt het
levensverhaal van een uitzonderlijk man, gebaseerd op tientallen persoonlijke gesprekken met Willem Vos, familie, leerlingen, bestuurdersen critici. Een openhartig portret over de weg omhoog, de diepe val en de wederopstanding van een gevoelsmens die miljoenen wist te boeien met het realiseren van zijn jongensdroom.

Over de auteur(s)

Wilfried Vonk (1969) studeerde journalistiek. Hij was jarenlang (algemeen en maritiem) correspondent voor landelijke en regionale media en volgde Willem Vos en de bouw van de Batavia nauwgezet.

Extra informatie

Titel

Willem Vos

Subtitel

Biografie van een Scheepsbouwmeester

Auteur

Wilfried Vonk

Omvang

256 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

niet geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462490338

Gewicht 0.488 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!