9789057309687f.jpg

My Generation • Popmuziek verbindt generaties. Interviews met 14 bekende Nederlanders en hun familieleden, door Jeroen Wielaert

 19,95

‘Het was een song als een opgestoken middelvinger in een helpende hand. My Generation van The Who, dé protestsong van een steeds zelfbewuster wordende jeugd. De jeugd van toen heeft nu grijze haren, maar nog steeds laat deze song hun harten sneller kloppen. En omdat de muzikale voorkeur van de ouders de smaak van de kinderen beïnvloedt, swingt de jeugd van tegenwoordig lekker mee.’

De Top 2000 lijst omspant inmiddels 3 generaties en vormt een collectieve eindejaarsbeleving, hoe zeer de smaken ook kunnen verschillen en de genres veranderd zijn. De uitzendingen verbinden jong en oud. Jeroen Wielaert heeft hét boek over dit thema geschreven. In het boek My generation laat hij bekende Nederlanders van verschillende generaties aan het woord over hun muziekbeleving. Dit heeft geleid tot een boek met gesprekken vol verrassingen. Het boek is geïllustreerd met zeer fraaie foto’s van Sandra de Witte.

In My generation staan interviews van de volgende koppels:
Simon en Douwe Bob Posthuma, Gerry Hoitink en Ellen ten Damme, Huite en Epke Zonderland, Kor en Roel van Velzen, Dane en Alain Clark, Frits Spits (solo), Ernst Daniël en Coosje Smid, Ron en Daan Jans, Tom en Amy Egbers, Karin Bloemen en Gerben Kuyt, Dolf en Aike Jansen, Ronald en Broos Giphart, Rudolph en Doris van Veen, Sylvana Simons en Levi le Grand.

Over de auteur(s)

De interviews zijn afgenomen door Jeroen Wielaert (1956). De Beatles en de Stones zijn hem even lief, naast Pink Floyd, David Bowie, Bob Dylan, Neil Young, Tom Waits en Muse. Hij is sinds 1984 werkzaam als verslaggever en radiomaker voor Radio 1. Ook schreef hij het boek De Missie. De kruispunten van Harry ‘Cuby’ Muskee en de Blizzards.

Extra informatie

Titel

My Generation

Subtitel

Popmuziek verbindt generaties. Interviews met 14 bekende Nederlanders en hun familieleden

Auteur

Jeroen Wielaert

Omvang

192 pagina’s

Formaat

17,0 x 22,0

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309687

Gewicht 0.537 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!